3.2 C
Craiova
vineri, 4 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Nereguli la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal

Nereguli la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal

Dispariţia Alexandrei Măceșanu şi a Mihaelei Melencu a scos la iveală o serie de nereguli la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. În urma controlului s-a dispus sesizarea Inspecției Judiciare.


Parchetul General a anunţat, miercuri, finalizarea controlului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. Acest control a fost dispus la sfârşitul lunii iulie, de către procurorul general. Asta „pentru a se stabili modul de derulare a anchetei în cazul criminalului din județul Olt“, după cum anunţa Parchetul General.

Este vorba de dispariţia Alexandrei Măceșanu, de 15 ani, din Dobrosloveni, Olt. În dimineaţa zilei de 24 iulie, Alexandra se urca într-o maşină de ocazie pentru a merge la Caracal. După aproximativ 24 de ore de la dispariţia sa, fata a sunat la 112 şi a cerut ajutor. A sunat chiar de trei ori, însă ajutorul nu a venit.

Ulterior, un bărbat de 66 de ani, din Caracal, a recunoscut că a ucis fata de 15 ani. Mai mult decât atât, suspectul a recunoscut că a ucis o altă adolescentă. Este vorba de Mihaela Melencu, de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti. Fata a dispărut în condiţii asemănătoare încă de pe 14 aprilie.

Nereguli la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal

Controlul dispus de procurorul general a fost făcut de procurorii din cadrul Serviciului de Îndrumare și Control. Reprezentanţii Parchetului General spun că, în urma controlului, au fost descoperite mai multe nereguli.

„Controlul a fost finalizat, fiind identificate o serie de deficiențe vizând activitatea procurorilor și activitatea managerială a primului procuror, rezultând totodată indicii privind săvârșirea unor abateri disciplinare“, a transmis Parchetul General.

Mai departe, procurorii din cadrul Serviciului de Îndrumare și Control au dispus mai multe măsuri.
În primul rând, este vorba de infirmarea ca „nelegale și netemeinice, a cinci soluții de netrimitere în judecată în cauze având ca obiect infracțiuni de viol și lipsire de libertate în mod ilegal“, susţin reprezentanţii Parchetului General.
De asemenea, s-a dispus sesizarea Inspecției Judiciare pentru a verifica abaterile disciplinare şi activitatea managerială a primului procuror.

Încă un control, peste şase luni

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova va dispune măsurile necesare pentru remedierea deficiențelor. A fost cerut şi ajutorul poliţiştilor, care ar trebui să soluționeze cât mai repede dosarele înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

În final, procurorii au explicat că următorul control la parchetul din Caracal va fi făcut peste şase luni. „Reevaluarea activității Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în termen de 6 luni“ este ultima măsură dispusă în urma controlului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dolj: Cercetați pentru tăiere și sustragere de material lemnos

Polițiștii din cadrul Secţiei 7 Rurală Pleniţa...

ȘTIRI GdS

Dolj: Cercetați pentru tăiere și sustragere de material lemnos

Polițiștii din cadrul Secţiei 7 Rurală Pleniţa au executat, ieri, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor la regimul silvic.

Craioveni reţinuţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice

Trei bărbaţi de 22, 30 şi 28 de ani, din Craiova, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, aceştia fiind bănuiţi de...

Dolj: Persoane reținute pentru contrabandă cu țigări

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj au reținut pentru 24 de ore 3 persoane, de 35, 55 și...

Fostul director Unifarm, urmărit penal pentru abuz în serviciu...

Adrian Eugen Ionel, fost director general al Companiei Naţionale Unifarm SA, este urmărit penal de procurorii anticorupţie într-un nou dosar.

Gorj: Ordine de protecție împotriva a doi soți acuzați...

Doi bărbați din Gorj au intrat în atenția poliție sub acuzația de violență în familie. Polițiști din cadrul Postului...

Transport ilegal de lemne, depistat pe un drum forestier...

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției Silvice Gorj, au identificat ieri pe un drum forestier...