23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentProxenet arestat la cererea procurorilor DIICOT

Proxenet arestat la cererea procurorilor DIICOT

Procurorii DIICOT au cerut şi obţinut arestarea preventivă a unui tânăr din Cerăt, acuzat de trafic de persoane şi lovire sau alte violenţe. Bărbatul este acuzat că a exploatat sexual o tânără de 19 ani, dar şi că a înjunghiat un bărbat care vorbea cu o prostituată.

Trafic de persoane şi lovire sau alte violenţe. Acestea sunt infracţiunile pentru care a fost arestat preventiv un tânăr de 26 de ani, din Cerăt.
Anchetatorii spun că bărbatul, care are antecedente penale în Italia, a obligat o tânără să se prostitueze.
„În cursul lunii aprilie 2019, inculpatul P.E., în vârstă de 26 de ani, a recrutat, determinat și exploatat sexual o persoană de sex feminin, în vârstă de 19 ani, pe raza municipiului Craiova, în vederea obținerii de foloase materiale. Persoana vătămată a fost transportată și adăpostită la domiciliul inculpatului P.E., în localitatea Cerăt, județul Dolj, interzicându-i acesteia să se întoarcă acasă sau să ia legătura cu familia“, au explicat procurorii DIICOT.

Aceştia din urmă mai spun că inculpatul a obligat victima să se prostitueze în zona de centură a municipiului Craiova până la sfârșitul lunii august.

Ameninţată după ce a reuşit să scape

Anchetatorii mai spun că, la sfârșitul lunii august, fata a reuşit să fugă cu ajutorul unei tinere care practica prostituția în aceeași zonă. S-a întors acasă, însă nici acolo nu a scăpat de proxenet. „S-a întors la locuința părinților săi, unde a fost căutată de către inculpat și amenințată cu acte de violență, în scopul de a o constrânge să se întoarcă la el. Sumele de bani obținute din activitatea infracțională (între 700 – 1.500 lei zilnic) au fost însușite în totalitate de către inculpatul P.E.“, au mai precizat procurorii DIICOT.

În urma anchetei s-a mai stabilit că inculpatul urma să transporte victima în Germania, pentru practicarea prostituţiei.
Şi asta nu e tot, spun anchetatorii. Pe 5 septembrie, bărbatul de 26 de ani ar fi înjunghiat un bărbat. „Inculpatul P.E. a lovit cu un cuțit un bărbat pe centura de nord a municipiului Craiova, în timp ce acesta discuta cu o tânără ce practica prostituția în zonă și care se afla sub controlul inculpatului“, au mai explicat procurorii.

Arestat pe o perioadă de 30 de zile

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT au cerut şi obţinut arestarea preventivă a inculpatului. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Dolj.
„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT– ST Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Panţu Eusebiu, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 13.09.2019, până la data de 12.10.2019, inclusiv“, se arată în hotărârea instanţei.

Luni, inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului la Curtea de Apel Craiova. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova sunt cei care au ultimul cuvânt în privinţa cererii de arestare a inculpatului.

SursaDIICOT

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS