O înregistrare video cu polițiști care încătuşează doi bărbați , virală pe Facebook

O înregistrare video postată pe rețelele sociale, în care mai mulți polițiști încearcă să încătușeze doi bărbați cu părul alb, s-a viralizat pe Facebook, ajungând la 1,4 milioane de vizualizări după 20 de ore de la publicare, potrivit hotnews.

Inițial, doi polițiști încearcă să încătușeze un bărbat care iese din mașină, aparent – potrivit comentariilor persoanelor din jur – după ce parcase ilegal. În scenă intervin mai mulți trecători, care le reproșează polițiștilor intervenția în forță în fața unui bărbat în vârstă.

Doar in Romania asa ceva 😡😡😡😡

Gepostet von Ana Maria Enache am Donnerstag, 22. August 2019

Din imagini, un bărbat, și el cu părul alb, pare să îi dea peste mână unuia dintre polițiști, care îl pune la pământ și îl încătușează. „Cheamă sprijin odată!”, se aude vocea unui polițist.

„Da tu de ce nu te supui mă poliției”, se aude vocea unui trecător, în timp ce altul îi reproșează: „Cine ești tu mă să le iei apărarea?”.

„Filmează! Când nu te supui asta pățești”, spune unul dintre polițiști, înspre cameră.

În zonă au apărut mai multe mașini ale poliției, inclusiv jandarmi. La un moment dat, o voce din off îi spune uneia dintre persoanele care filmau: „Dacă tot filmezi hai cu noi. Vii cu noi că filmezi. Închide telefonul”.

Și comentariile – peste 6.000 – erau divizate.

„Si ăla de la Caracal tot bătrân este… unde-i lege nu-i tocmeală”, spune un internaut, în timp ce altul adaugă: „Dacă respecți legea nimeni nu îți face nimic!! Asumă-ți ceea ce ai greșit si plătește-ți greșeala, nu te lua cu polițistul de gât!!”.

În schimb, alții reproșează lipsa de fermitate a poliției în fața marii criminalități:

  • „Alo poliția, la șmecheri, interlopi mucles aia respecta legea nu se supun”
  • „Militieni fara scoala ! Gasca lui Dragnea ! La clanurile de interlopi nu se dau asa !”
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.