Acasă Eveniment În arest pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

În arest pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

-

Poliţiştii doljeni au anunţat că, în cursul zilei de miercuri, au dispus reţinerea unui craiovean de 40 de ani, depistat băut la volan. Bărbatul nu este la prima faptă de acest fel. Acesta a fost condamnat cu executare pentru conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice, aşa că riscă să se întoarcă după gratii.
„Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 40 de ani, din Craiova. Acesta este bănuit de comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Bărbatul a fost depistat de poliţiştii rutieri în trafic, pe o stradă din Craiova, având o concentraţie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că bărbatul respectiv era cunoscut cu antecedente penale“, au explicat reprezentanţii IPJ Dolj.
Aceştia din urmă mai spun că bărbatul urma să fie dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunerile „corespunzătoare“.

Condamnat în două dosare penale

După cum spuneam, craioveanul de 40 de ani a mai avut de-a face cu poliţiştii de la Rutieră. Astfel, în aprilie 2016, acesta a fost deferit justiţiei pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Anchetatorii au reţinut că, în decembrie 2015, craioveanul a fost depistat conducând băut. Aparatul etilotest a indicat atunci o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În iunie 2016, Judecătoria Craiova l-a condamnat pe inculpat la un an şi zece luni de închisoare cu executare. Pedeapsa cuprinde una mai veche, de zece luni cu suspendare. 
Pedeapsa de zece luni de închisoare a fost primită de inculpat în toamna anului 2015, într-un dosar în care a fost acuzat de conducere fără permis. 
„Revocă beneficiul suspendării condiţionate a executării pedepsei de zece luni de închisoare (…) şi dispune executarea acestei pedepse alături de pedeapsa de un an de închisoare aplicată prin prezenta sentinţă, astfel încât inculpatul va executa pedeapsa rezultantă de un an şi zece luni de închisoare“, se arată în hotărârea instanţei.

Eliberat condiţionat în toamna anului 2017

Hotărârea Judecătoriei Craiova a rămas definitivă în octombrie 2016, când Curtea de Apel Craiova a respins apelul formulat de inculpat. 
Bărbatul a fost încarcerat şi a stat după gratii până în noiembrie 2017, când a fost eliberat condiţionat. 
„Admite propunerea de liberare condiţionată cu privire la condamnatul Bălteanu Viorel, deţinut în Penitenciarul Pelendava. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Bălteanu Viorel, din executarea mandatului nr. 2528/2016, emis în baza Sentinţei penale nr. 2399/2016, emisă de Judecătoria Craiova“, au hotărât magistraţii de la Judecătoria Craiova.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.