Acasă Eveniment O buzoiancă ţinută prizonieră în Spania

O buzoiancă ţinută prizonieră în Spania

-

O buzoiancă sechestrată, abuzată fizic şi sexual în localitatea Monzón, din provincia spaniolă Huesca. Aceasta a fost eliberată după ce autorităţile din ţară au cerut asistenţă de urgenţă în Spania, potrivit Mediafax.ro.

Cine a făcut apelul

Un cetăţean român stabilit în Germania a sesizat Poliţia din România. Potrivit Poliţiei Române, eliberarea tinerei de 24 de ani s-a realizat după opt ore de la primirea sesizării privind sechestrarea buzoiencei pe teritoriul Spaniei. În urma unei cereri de asistenţă urgente a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

„Poliţiştii buzoieni au fost sesizaţi de către un cetăţean român, stabilit în Germania, cu privire la faptul că o buzoiancă este ţinută cu forţa într-un apartament din localitatea Monzón, din provincia spaniolă Huescade către un marocan, existând date că este abuzată fizic şi sexual. Imediat după primirea sesizării poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău au informat Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi au realizat schimbul de date şi informaţii necesar salvării persoanei în cauză”, se arată într-un comunicat al poliţiştilor, transmis, astăzi, presei.

Sursa citată mai arată că în baza datelor furnizate din România, autorităţile spaniole au percheziţionat imobilul, unde a fost găsită tânăra de 24 de ani şi mai mulţi cetăţeni marocani.

Buzoianca are răni mai vechi pe corp

Iniţial, victima a declarat că nu se află într-o stare de pericol. Însă autorităţile judiciare spaniole au stabilit că aceasta are răni mai vechi pe corp şi a fost transportată la spitalul din localitate pentru asistenţă medicală. Aceasta este cazată ulterior într-un Centru de Protecţie Împotriva Violenţei. În urma percheziţiei, autorităţile spaniole au mai găsit în locaţie şi substanţe cu efect psihoactiv şi droguri din categoria celor de risc, mai multe sume de bani şi accesorii folosite în activitatea infracţională.

Valentina Grădinaru

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.