Acasă Eveniment Crește bilanțul de la Săpoca. Pacienta internată la Floreasca a murit

Crește bilanțul de la Săpoca. Pacienta internată la Floreasca a murit

-

Bilanțul masacrului de la Săpoca a crescut, una dintre victimele internate la Spitalul Floreasca decedând în noaptea de duminică spre luni. Numărul victimelor atacului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca a ajuns astfel la cinci morți și 8 răniți.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, luni, că cea de-a cincea victimă este o pacientă de 88 de ani, internată la Floreasca, care avea o serie de morbidități. “Femeia de 88 de ani a făcut stop cardio-respirator în cursul nopții și a decedat”, a declarat Pintea.

Potrivit primelor investigații, pacienta mai avea unele boli: fibrilație atrială, accident vascular sechelar cu hemipareza dreapta, escare gradul IV. Celălat pacient de la Floreasca e staționar, in continuare intubat.

Atacatorul, internat în urma unei decizii a Tribunalul Buzău

Magistraţii de la Tribunalul Buzău au decis, duminică seară, internarea nevoluntară a bărbatului de 38 de ani care a atacat mai mulți pacienți la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca.

Atacatorul a fost adus, sub escortă, în sala de judecată de la Tribunalul Buzău.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că bărbatul ar fi invocat un conflict cu un coleg de salon. Mai exact, agresorul ar fi povestit că s-au iscat tensiuni în momentul în care s-a întâlnit cu colegul respectiv pe scări şi au avut un schimb de replici, iar comportamentul pacientului respectiv l-a iritat.

Bărbatul urmează să fie supus unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul atacului.

Bărbatul de 38 de ani, cu sevraj etilic, a atacat cu stativul de la perfuzii pacienţii din două saloane, făcând 13 victime. Patru oameni au murit la Săpoca, cei nouă răniți fiind transportați la spitale din București.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.