17.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Eveniment Ursoaica de la Lacul Sfânta Ana și cei trei pui ai săi...

Ursoaica de la Lacul Sfânta Ana și cei trei pui ai săi au fost mutați

-

Cei 4 urşi care „vizitau” frecvent zona lacului Sfânta Ana, au fost tranchilizaţi şi mutaţi la Sanctuarul Libearty de la Zărneşti. Chiar dacă nu va mai trăi în libertate, ursoaica îşi va putea creşte puii în linişte la rezervaţia de urşi.

În ultima perioadă cei patru urşi şi-au făcut un obicei în a veni pe malul lacului acolo unde ajung şi turişii. Mai mult, mulţi dintre oameni dădeau mâncare urşilor şi se apropiau foarte mult de ei. Astfel, era posibil ca în orice moment animalele să devină un pericol pentru turişti. Este ştiut faptul că ursoaica atunci când are pui este mai agresivă. Din cauza prezenţei urşilor, în ultimele două săptămâni, în zonă, la Lacul Sfânta Ana, dar şi la Băile Tuşnad, ISU a trimis mai multe mesaje Ro-Alert. Cei patru urşi vor trăi de acum la rezervaţia de la Zărneşti împreună cu peste 100 de urşi, potrivit Realitatea.net.

Valentina Grădinaru

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.