Acasă Eveniment Ursoaica de la Lacul Sfânta Ana și cei trei pui ai săi...

Ursoaica de la Lacul Sfânta Ana și cei trei pui ai săi au fost mutați

-

Cei 4 urşi care „vizitau” frecvent zona lacului Sfânta Ana, au fost tranchilizaţi şi mutaţi la Sanctuarul Libearty de la Zărneşti. Chiar dacă nu va mai trăi în libertate, ursoaica îşi va putea creşte puii în linişte la rezervaţia de urşi.

În ultima perioadă cei patru urşi şi-au făcut un obicei în a veni pe malul lacului acolo unde ajung şi turişii. Mai mult, mulţi dintre oameni dădeau mâncare urşilor şi se apropiau foarte mult de ei. Astfel, era posibil ca în orice moment animalele să devină un pericol pentru turişti. Este ştiut faptul că ursoaica atunci când are pui este mai agresivă. Din cauza prezenţei urşilor, în ultimele două săptămâni, în zonă, la Lacul Sfânta Ana, dar şi la Băile Tuşnad, ISU a trimis mai multe mesaje Ro-Alert. Cei patru urşi vor trăi de acum la rezervaţia de la Zărneşti împreună cu peste 100 de urşi, potrivit Realitatea.net.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Biblioteca „Aman” difuzează, în premieră pentru România, „Othello”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” difuzează, în premieră pentru România, înregistrarea spectacolului „Otello”, de Giuseppe Verdi, pus în scenă la Opéra...