Acasă Actualitate Palestinian, arestat preventiv pentru trafic de migranți

Palestinian, arestat preventiv pentru trafic de migranți

-

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat la frontiera cu Bulgaria un cetățean palestinian, rezident în Suedia, care transporta cu un autoturism patru conaționali pe care intenţiona să-i ajute sa ajungă ilegal într-un stat din Vestul Europei. 

Pe numele călăuzei instanța a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cei patru cetățeni palestinieni au fost preluați de autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, județul Constanța, au desfășurat o acțiune în apropierea frontierei de stat. Ei au identificat și oprit în trafic, pe direcția localității Lipnița, un autoturism înmatriculat în Suedia, condus de un cetățean palestinian, R.M. de 47 de ani, posesor al unui permis de ședere suedez. Alături de șofer se mai aflau patru persoane ce nu vorbeau limba română şi care nu îşi justificau scopul călătoriei.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor. S-a stabilit că pasagerii sunt cetățeni din Palestina, trei adulți cu vârste cuprinse între 21 și 25 de ani și un minor în vârstă de 2 ani.

Cum au procedat

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru au trecut frontiera din Bulgaria în România, pe jos, pe la “frontiera verde”. Ulterior au fost preluați de cetățeanul palestinian. Acesta efectuase formalitățile de frontiera în baza documentelor personale, valabile. Șoferul intenționa să-i ajute pe cei patru conaționali să ajungă într-un stat din Vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei patru cetățeni palestinieni și trafic de migranți pentru șoferul autoturismului.

Totodată, pe numele călăuzei, cetățean palestinian, judecătorul de drepturi si libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis, in cursului zilei de ieri, propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cei patru cetățeni palestinieni au fost preluați de autoritățile de frontieră bulgare, în baza protocolului româno-bulgar în vederea continuării cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS