10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJandarmii au dat amenzi de 15.000 de lei după incidentele de pe „Oblemenco“

Jandarmii au dat amenzi de 15.000 de lei după incidentele de pe „Oblemenco“

Reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au precizat pentru Gazeta de Sud că au sancţionat doi suporteri, dar şi clubul Universitatea Craiova şi firma de pază a stadionului „Oblemenco“ după incidentele de la meciul cu Honved Budapesta. Meciul dintre Universitatea Craiova şi Honved Budapesta a avut loc în seara zilei de 1 august, pe stadionul „Oblemenco“ din Bănie.
În ultimul minut al prelungirilor, 119, arbitrul înfruntării, Arnold Hunter din Irlanda de Nord, s-a prăbușit pe teren după ce a fost lovit cu un obiect aruncat din peluză, cel mai probabil o brichetă. De asemenea, o petardă aruncată de suporteri a explodat la un metru de el. 
Întrebaţi dacă au identificat suporterii care au aruncat cu petarde şi alte obiecte pe teren, jandarmii craioveni au explicat că au aplicat mai multe sancţiuni. 

Astfel, clubul Universitatea Craiova a fost sancţionat cu o amendă de 5.000 de lei pentru încălcarea legii privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive (Legea 4/2008).
Mai exact, clubul a fost sancţionat pentru că a permis accesul pe stadion unor persoane care aveau asupra lor petarde, fumigene sau torţe. 
De asemenea, firma de pază care se ocupă de paza stadionului a primit o amendă de 7.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor stabilite de unitatea de jandarmi cu ocazia aprobării planului de acţiune. 

Doi suporteri nu mai au voie pe stadion timp de un an


Jandarmii craioveni au mai explicat că au identificat şi amendat cu câte 1.500 de lei doi suporteri care au aruncat cu petarde pe teren. În plus, celor doi suporteri li s-a interzis accesul la meciurile de fotbal timp de un an.
Un alt suporter craiovean, care a aruncat o torţă pe teren, a fost identificat şi urmează să fie sancţionat de jandarmi. 
Cât despre persoana care a aruncat cu bricheta ce l-a lovit pe arbitru, jandarmii craioveni spun că, deocamdată, aceasta nu a putut fi identificată. 

Ce spune legea

Potrivit Legii 4/2008, printre altele, suporterilor le este interzis să arunce asupra spectatorilor, oficialilor sau jucătorilor, asupra forţelor de ordine, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în incinta bazei sportive cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc. 
Amenda este cuprinsă între 500 şi 1.500 lei, iar jandarmii au posibilitatea să aplice şi sancţiuni complementare. Astfel, pe lângă amendă, suporterii care aruncă cu diverse obiecte pot fi obligaţi la prestarea a 120-200 de ore de activităţi în folosul comunităţii. O altă sancţiune este interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă de un an.
De altfel, încă de pe 31 iulie, jandarmii craioveni au informat spectatorii că este interzis accesul cu obiecte pirotehnice pe stadion, dar şi aruncarea cu obiecte în jucători, spectatori sau oficiali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS