21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru minori daţi dispăruţi în câteva zile

Patru minori daţi dispăruţi în câteva zile

Cazul Alexandrei Măceșanu, de 15 ani, din Dobrosloveni, care ar fi fost răpită şi ucisă de un bărbat din Caracal, pare că schimbă abordarea poliţiştilor faţă de persoanele dispărute. În ultimele zile, poliţiştii doljeni au anunţat dispariţia a patru minori, din care trei au fost găsiţi deja. Despre ultimul, oamenii legii spun că au informaţii că a ajuns în Italia, la mama sa.

Săptămâna trecută, pe 1 august, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului(IPJ) Dolj anunţau dispariţia unei fete de 13 ani. Minora a plecat de acasă pe 31 iulie şi nu s-a mai întors, motiv pentru care tatăl său a anunţat poliţia. „Polițiștii doljeni au fost sesizați de un bărbat din Craiova despre faptul că fiica sa, de 13 ani, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Din verificările efectuate a rezultat faptul că minora a mai plecat anterior de la domiciliu, însă a revenit după o anumită perioadă”, au explicat oamenii legii.

Aceştia din urmă au făcut publice semnalmentele minorei, iar după câteva ore au anunţat că fata a fost găsită în Craiova. „Din datele obținute până în prezent se pare că aceasta nu ar fi fost victima vreunei infracțiuni”, au mai explicat poliţiştii.

Minor de 17 ani, căutat în Italia

Sâmbătă, IPJ Dolj a anunţat dispariţia unui minor de 17 ani. Băiatul plecase de acasă vineri, aşa că sâmbătă tatăl său a mers la poliţie. „În cursul acestei zile, polițiști din cadrul Secției Politie Cetate au fost sesizați de un bărbat de 41 de ani, din Moțăței, cu privire la faptul că, în ziua de 2 august, fiul său de 17 ani a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Din verificările efectuate până în prezent, se pare că minorul ar fi plecat în Italia, la mama sa, fără a avea acordul tatălui său. Se fac verificări, iar dacă se constată existența vreunei fapte de natură penală va fi întocmit dosar penal”, au precizat poliţiştii doljeni.

Ulterior, oamenii legii au stabilit că băiatul de 17 ani a plecat în Italia cu un autocar, cu ajutorul unei rude. Tot sâmbătă, poliţiştii au anunţat că mama băiatului a confirmat faptul că acesta a ajuns în Italia, dar şi că au solicitat informaţii autorităților italiene.

Minoră dispărută în Iaşi, găsită la Podari

Duminică, poliţiştii doljeni au anunţat că au găsit două minore date dispărute. Astfel, în cursul zilei de vineri, poliţiştii din Craiova au fost rugaţi de colegii lor din Iaşi să caute o minoră de 17 ani, care ar fi ajuns în Craiova. „În urma activităților desfășurate, polițiștii craioveni au depistat tânăra de 17 ani, aceasta fiind găsită la o adresă din comuna Podari. Din verificările efectuate până în prezent a rezultat faptul că tânăra nu a fost victima vreunei infracțiuni”, au explicat poliţiştii doljeni.

Tot ieri, un bărbat de 51 de ani a sunat la poliţie şi a anunţat dispariţia fiicei sale de 15 ani. „Polițiștii doljeni au fost sesizați de un bărbat de 51 de ani, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 15 ani, a plecat de la domiciliul ei din comuna Coșoveni. A mers să facă cumpărături de la un magazin din localitate și nu a mai revenit. În urma activităților desfășurate de polițiști, minora a fost depistată într-un autobuz, în Craiova, aceasta declarând că a fost în vizită la o prietenă, la care a rămas peste noapte”, au transmis poliţiştii.

Zeci de persoane dipărute din judeţul Dolj

Gazeta de Sud a scris, săptămâna trecută, despre persoanele dispărute din judeţul Dolj. Dacă pe pagina de internet a Poliţiei Române se găsesc câteva persoane dispărute din Craiova şi judeţul Dolj, în realitate, numărul lor este mult mai mare. Asta potrivit informaţiilor oferite de IPJ Dolj.

„În prezent, la nivelul IPJ Dolj, se află în evidenţă 52 de persoane dispărute. Dintre acestea, una este o minoră, care la data dispariţiei (25 iulie 2016) avea 13 ani“, au comunicat poliţiştii doljeni.

Ultima adăugată pe lista copiilor dispăruţi este Mihaela Melencu, de 18 ani, din comuna Dioşti. Fata a dispărut încă de pe data de 14 aprilie, când a plecat cu cu o maşină de ocazie către Caracal. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Alexandra Măceșanu, de 15 ani, din Dobrosloveni. Minora de 15 ani a dispărut în dimineaţa zilei de 24 iulie, după ce s-a urcat într-o maşină de ocazie pentru a merge la Caracal.
Procurorii DIICOT cercetează în prezent dispariţia celor două fete şi au indicii că ar fi fost răpite şi ucise de un bărbat de 66 de ani, din Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS