17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCazul Caracal a fost preluat de DIICOT Bucureşti

Cazul Caracal a fost preluat de DIICOT Bucureşti

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au anunţat, joi, că au preluat de la Craiova dosarul privind cazul Caracal. Anchetatorii susţin că acest lucru se datorează atât complexităţii cauzei, cât şi mediatizării excesive. 

„Prin ordonanţă s-a apreciat că, având în vedere complexitatea cauzei, mediatizarea excesivă a acesteia, precum și resursele tehnice logistice și umane necesare aflării adevărului judiciar, preluarea dosarului de la ST Craiova la Structura Centrală a DIICOT ar contribui la stabilirea corectă a situației de fapt“, a comunicat DIICOT.

Iniţial, acest dosar a fost înregistrat la Caracal. Astfel, pe 25 iulie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a fost înregistrat un dosar penal pentru lipsire de libertate. Victima era Alexandra Măceșanu, de 15 ani, din Dobrosloveni, Olt. Anchetatorii spun că la acea dată existau „indicii că, în dimineaţa zilei de 24.07.2019, în jurul orei 10.00, a fost luată de pe DN 64, comuna Dobrosloveni, de un autoturism şi a dispărut“.

Dosarul a fost conexat la DIICOT Craiova

Pentru că au existat suspiciuni privind comiterea infracţiunii de omor, pe 26 iulie, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Sâmbătă, pe 27 iulie, dosarul a fost preluat de procurorii DIICOT din Craiova. Ei au explicat atunci că acest dosar ar putea avea legătură cu dispariţia Mihaelei Melencu, de 18 ani, din Dioşti, Dolj. Pe data de 14 aprilie, fata a plecat către Caracal şi a dispărut.

Acest dosar a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Pe 30 mai, dosarul a ajuns la DIICOT – ST Craiova, existând suspiciuni de comitere a infracţiunii de trafic de persoane. Pe 27 iulie, cele două dosare au fost conexate.

„S-a constatat același modus operandi (răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliștilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniștirea lor sau inducerea unei piste false), precum și împrejurările de timp și de loc“, au mai explicat procurorii DIICOT.

Principalul suspect din acest dosar, Gheorghe Dincă, de 66 de ani, din Caracal, a fost arestat preventiv pe 27 iulie, la solicitarea procurorilor DIICOT din Craiova.

SursaDIICOT

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS