24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de persoane dispărute din judeţul Dolj

Zeci de persoane dispărute din judeţul Dolj

Poliţiştii doljeni spun că, la această oră, au în evidenţă nu mai puţin de 52 de persoane dispărute în ultimii ani, dintre care numai una este minoră. Totuşi, pe pagina Poliţiei Române se găsesc numai câteva persoane dispărute din Dolj. Rudele unei tinere dispărute în condiţii suspecte încă din vara anului 2013 susţin că, până acum, poliţiştii nu le-au oferit prea multe informaţii. 

La rubricile „Persoane urmărite“ şi „Copii dispăruţi“ de pe pagina de internet a Poliţiei Române se găsesc câteva persoane dispărute din Craiova şi judeţul Dolj. Ultima adăugată este Mihaela Melencu, de 18 ani, din comuna Dioşti, dispărută pe 14 aprilie 2019. Ca şi Alexandra Măceșanu, din Dobrosloveni, Olt, Mihaela a plecat cu o maşină de ocazie către Caracal, iar de atunci nu a mai fost văzută.

Astfel, potrivit informaţiilor făcute publice pe pagina de internet a Poliţei Română, din Craiova ar fi dispărut numai două persoane în ultimii ani. Una este Nicoleta Grigoraşcu, care a plecat de acasă pe 19 aprilie 2004 şi nu s-a mai întors. La data dispariţiei, Nicoleta avea 18 ani. A doua persoană dispărută este craioveanul Marin Mitică. Acesta ar fi dispărut în iulie 2002 din comuna Radovan, unde locuia fără forme legale. Avea 66 de ani.

Zeci de persoane dispărute din judeţul Dolj

În ceea ce priveşte persoanele dispărute din Dolj, informaţiile oferite de Poliţia Română se referă la câteva persoane. 
Astfel, alături de Mihaela Melencu, o găsim pe Nicoleta Gogoşanu, din comuna Cernăteşti, care a dispărut în octombrie 1999, când avea 20 de ani. De atunci nu a mai fost văzută.
O altă dispărută este Maria Dumitru, din Celaru. În iulie 2014, când avea 67 de ani, femeia a plecat de acasă şi nu s-a mai întors.

Pe aceeaşi pagină de internet se regăsesc Ioana Bucătaru, din Horezu Poenari, dispărută din august 2008, dar şi Ion Răcăreanu, din Murgaşi. Acesta din urmă a dispărut în iulie 2003 din Craiova.
Mihai Pătru a plecat de acasă, din Vârvoru de Jos, în iunie 2004. De atunci nu a mai fost văzut. La data dispariţiei, doljeanul avea 76 de ani.
Pe lângă aceste persoane dispărute, se mai găsesc două, un bărbat din Seaca de Pădure şi o femeie din Călăraşi. Femeia a dispărut în iunie 2005, iar bărbatul în noiembrie acelaşi an. 

IPJ Dolj are alte cifre

Observăm că pe pagina Poliţiei Române se găsesc zece persoane dipărute în ultimii ani din judeţul Dolj. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj spun că, de fapt, din Dolj au dispărut de cinci ori mai mulţi oameni.

„În prezent, la nivelul IPJ Dolj, se află în evidenţă 52 de persoane dispărute. Dintre acestea, una este o minoră, care la data dispariţiei (25 iulie 2016) avea 13 ani“, au comunicat poliţiştii doljeni.

Despre minora care a dispărut la vârsta de 13 ani există informaţii că s-ar fi înecat în râul Jiu. Totuşi, cadavrul copilei nu a fost găsit. Se pare că fata a mers la scăldat cu fraţii ei, aceştia fiind cei care au susţinut că au văzut că fata a intrat în apă şi nu a mai ieşit.

Dispariţie suspectă la Dăbuleni

O dispariţie suspectă este cea a unei tinere din Dăbuleni, care a dispărut în august 2013, pe când avea 23 de ani.
Rudele fetei au povestit pentru GdS că, la acea vreme, poliţiştii doljeni le-au spus să stea liniştiţi, că se va întoarce. Şi asta după ce părinţii fetei ar fi primit un SMS în care aceasta cerea ajutor. „În noaptea dispariţiei cineva a trimis un SMS în care Cristina ne ruga să sunăm la poliţie, pentru că cineva încearcă să o omoare şi să-i ia banii. Am văzut mesajul abia dimineaţa, iar când am mers la poliţie ni s-a spus să stăm liniştiţi, că se va întoarce. După aceea ni s-a spus că există informaţii că a plecat în Spania. Nu mai ştim nimic de atunci, doar că dosarul este undeva la Craiova“, a povestit pentru GdS cumnatul tinerei dispărute în 2013.

Întrebaţi despre acest caz de dispariţie, poliţiştii doljeni au explicat că este încă în lucru. Oamenii legii au confirmat şi faptul că, la acea vreme, au existat informaţii că tânăra ar fi plecat în străinătate. Totuşi, de şase ani, părinţii fetei nu au primit nici un fel de informaţie despre locul în care s-ar afla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS