8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovean acuzat de tentativă de omor, în arest

Craiovean acuzat de tentativă de omor, în arest

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, luni, să prelungească mandatul de arestare preventivă emis pe numele unui bărbat de 56 de ani, acuzat de tentativă de omor. 
Este vorba de craioveanul Marian Olaru, care a fost arestat preventiv pe data de 30 mai, la solicitarea procurorilor doljeni.

Potrivit oamenilor legii, pe 28 mai, Olaru ar fi înjunghiat un bărbat, de 49 de ani, după o altercaţie izbucnită într-un bar din cartierul Craioviţa Nouă. Pe scurt, anchetatorii au reţinut că altercaţia a izbucnit după ce un bărbat a susţinut că i-a fost furat telefonul mobil de pe masă.
„Persoana vătămată Şerban Gabriel s-a ridicat de la masă şi a ieşit în stradă, unde avea autoturismul, iar martorul M.I. a mai rămas câteva momente, până când persoana vătămată a adus autoturismul în faţa localului. În momentul în care a intenţionat să părăsească terasa, martorul M.I. a realizat că nu mai are telefonul mobil şi a început o discuţie contradictorie cu inculpatul Olaru Marian şi cu însoţitorii acestuia, cărora le-a reproşat dispariţia telefonului“, au reţinut anchetatorii.

Mai departe, Olaru l-a atacat pe Şerban cu un cuţit luat din bar. 
„Olaru Marian s-a deplasat în interiorul terasei, spre tejgheaua în spatele căreia se afla grătarul, şi, dintr-un coş, a luat un cuţit, cu care a revenit în stradă, deplasându-se în dreptul portierei din stânga faţă a autoturismului, unde se afla persoana vătămată, căreia i-a aplicat două lovituri cu cuţitul. Persoana vătămată Şerban Gabriel a căzut la pământ, iar inculpatul Olaru Marian a revenit pe terasă şi a pus cuţitul folosit la agresiune în coşul din care îl luase“, au mai reţinut procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Mandatul de arestare, prelungit pentru a doua oară

Craioveanul de 56 de ani a fost arestat preventiv pe 30 mai, iar pe 21 iunie, instanţa a prelungit mandatul emis pe numele inculpatului. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi luni, pe 22 iulie, când Tribunalul Dolj a hotărât ca inculpatul să rămână în continuare în arestul IPJ Dolj. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Olaru Marian prin încheierea nr. 75/30.05.2019 pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 29.07.2019 până la data de 27.08.2019, inclusiv“, se arată în hotărârea instanţei. Tot pe 22 iulie, instanţa a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu formulată de avocatul lui Olaru.
Inculpatul poate formula contestaţie împotriva hotărârii Tribunalului Dolj la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS