10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFraţi condamnaţi la 38 de ani de închisoare pentru omor

Fraţi condamnaţi la 38 de ani de închisoare pentru omor

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, săptămâna trecută, să menţină sentinţa în dosarul privind uciderea unui tânăr de către doi fraţi din Craiova. Primul inculpat trebuie să execute 19 ani de închisoare, iar al doilea 18 ani și opt luni de închisoare. În acelaşi dosar au fost condamnaţi alţi trei craioveni, acuzaţi că au minţit în faţa instanţei în dosarul în care cei doi fraţi au fost acuzaţi de omor.

Frații Gabriel Teodorescu, de 26 de ani, și Luigi Teodorescu, de 23 de ani, ambii din Craiova, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în martie 2017. Primul a fost acuzat de comiterea infracțiunii de omor și loviri și alte violențe, iar Luigi Teodorescu a fost trimis în judecată pentru complicitate la omor și tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În urma anchetei s-a stabilit că, pe 5 decembrie 2016, craioveanul Ionuț Fieraru l-a sunat pe Luigi Teodorescu pentru a-i reproşa atitudinea sa faţă de o anume „Bianca“, după care s-a ajuns la jigniri şi înjurături. Conflictul dintre cei doi a fost tranșat a doua zi, în cartierul Craiovița Nouă, unde Ionuț Fieraru și-a pierdut viața.

Anchetatorii au reținut că, în dimineața de 6 decembrie 2016, în jurul orei 2.00, „în timp ce se aflau pe bulevardul Tineretului din municipiul Craiova, în zona Poştei din Craioviţa Nouă, pe fondul unui conflict preexistent între Teodorescu Luigi şi Fieraru Ionuţ, Teodorescu Gabriel l-a lovit pe acesta din urmă cu un cuţit în zona cervicală anterioară (gât – n.r.), cu consecinţa producerii unor leziuni traumatice care i-au produs decesul“.

Unul l-a ţinut, altul l-a înjunghiat

Procurorii doljeni au mai susținut că Luigi Teodorescu a fost cel care l-a ținut pe Ionuț Fieraru, iar fratele său l-a înjunghiat mortal. „Profitând de starea de vulnerabilitate şi imposibilitatea de ripostă în care se afla acesta (Ionuț Fieraru – n.r.), fiind flancat şi imobilizat de inculpatul Teodorescu Luigi, inculpatul Teodorescu Gabriel i-a aplicat victimei cel puţin două lovituri cu un cuţit pe care îl avea asupra sa, dintre care una în zona cervicală anterioară, care i-a secţionat două artere sanguine majore“, au mai reținut anchetatorii.

Victima a decedat la scurt timp după ce a fost înjunghiată. După comiterea faptei, frații Teodorescu au fugit la Drăgășani, în Vâlcea, însă au fost prinși de polițiști în seara zilei de 6 decembrie, după ce s-au întors la Craiova.

Fraţi condamnaţi la 38 de ani de închisoare pentru omor

Frații Teodorescu au fost arestați pe 7 decembrie 2016, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, iar în martie 2017 au fost trimiși în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe 29 martie 2017 pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat pe 3 mai 2018.
Luigi Teodorescu a fost condamnat la 18 ani şi 8 luni închisoare pentru fapta sa, iar fratele său a primit o pedeapsă cu patru luni mai mare – 19 ani de închisoare. În plus, judecătorii doljeni au hotărât ca rudele băiatului decedat să primească suma totală de 50.000 de euro drept daune morale și alți 20.000 de euro drept cheltuieli cu înmormântarea.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel, iar pe 12 iulie, Curtea de Apel Craiova a dat o sentinţă definitivă în acest dosar.
Instanţa a respins apelurile inculpaţilor, aşa că aceştia trebuie să execute pedepsele stabilite de Tribunalul Dolj. Din pedepsele primite se scade perioada de arest preventiv (7 decembrie 2016 – 12 iulie 2019).

Trei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă

În acelaşi dosar au fost condamnaţi alţi trei inculpaţi, acuzaţi că au minţit în faţa judecătorilor în acest dosar de omor. Cei trei au fost trimişi în judecată în martie 2018, iar după trei luni au şi fost condamnaţi la Judecătoria Craiova. Doi dintre inculpaţi au primit pedepse de trei ani, respectiv doi ani şi şase luni de închisoare cu executare. Al treilea a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.
Ulterior, în aprilie 2019, acest dosar a fost contopit cu cel în care au fost trimişi în judecată fraţii Teodorescu. Pe 12 iulie, Curtea de Apel Craiova a respins şi apelurile formulate de cei trei inculpaţi acuzaţi de mărturie mincinoasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS