6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArestați după ce au mințit într-un dosar de omor

Arestați după ce au mințit într-un dosar de omor

Procurorii doljeni au cerut și obținut arestarea preventivă a doi tineri din Craiova, acuzați că au mințit judecătorii de la Tribunalul Dolj într-un dosar în care doi frați sunt acuzați de comiterea infracțiunii de omor. Este vorba de frații Luigi și Gabriel Teodorescu, judecați pentru uciderea unui craiovean de 20 de ani, în urma unui scandal izbucnit pe bulevardul Tineretului din municipiu.
Anchetatorii au reținut în acest dosar că, în dimineața de 6 decembrie 2016, în jurul orei 2.00, „în timp ce se aflau pe bulevardul Tineretului din municipiul Craiova, în zona Poştei din Craioviţa Nouă, pe fondul unui conflict preexistent între Teodorescu Luigi (20 de ani) şi Fieraru Ionuţ (20 de ani), Teodorescu Gabriel (23 de ani) l-a lovit pe acesta din urmă cu un cuţit în zona cervicală anterioară (gât – n.r.), cu consecinţa producerii unor leziuni traumatice care i-au produs decesul“. Procurorii doljeni au mai susținut că Luigi Teodorescu a fost cel care l-a ținut pe Ionuț Fieraru, iar fratele său l-a înjunghiat mortal. „Profitând de starea de vulnerabilitate şi imposibilitatea de ripostă în care se afla acesta (Ionuț Fieraru – n.r.), fiind flancat şi imobilizat de inculpatul Teodorescu Luigi, inculpatul Teodorescu Gabriel i-a aplicat victimei cel puţin două lovituri cu un cuţit pe care îl avea asupra sa, dintre care una în zona cervicală anterioară, care i-a secţionat două artere sanguine majore“, au mai reținut anchetatorii. Ulterior, la fața locului a fost solicitată o ambulanță SMURD, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viața tânărului de 20 de ani, care și-a dat ultima suflare pe bulevardul Tineretului. După comiterea faptei, frații Teodorescu au fugit la Drăgășani, în Vâlcea, însă au fost prinși de polițiști în seara zilei de 6 decembrie, după ce s-au întors la Craiova.
Frații Teodorescu au fost arestați pe 7 decembrie 2016, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, iar în martie, anul trecut, au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de omor, respectiv de complicitate la omor. Pe 5 februarie, Tribunalul Dolj a prelungit mandatele emise pe numele celor doi inculpați încă din decembrie 2016. Următorul termen de judecată a fost fixat de instanță pentru 5 martie.

Acuzați că au mințit în fața judecătorilor

În cursul zilei de marți, polițiștii doljeni au reținut doi tineri din Craiova, acuzați că au mințit în fața instanței atunci când au fost audiați ca martori în dosarul penal în care sunt judecați frații Teodorescu. Aceștia sunt Giovani Gheorghe, de 21 de ani, și Dănuț Didă, de 27 de ani, care „au făcut afirmaţii mincinoase într-o cauză penală aflată pe rolul Tribunalului Dolj – Secţia Penală, cu privire la împrejurările esenţiale asupra cărora au fost întrebaţi“, după cum au precizat oamenii legii.
Mai exact, cei doi au fost audiați de Tribunalul Dolj pe datele de 27 septembrie și 30 octombrie 2017, ocazie cu care ar fi încercat să ascundă adevărul în legătură cu incidentul din dimineața zilei de 6 decembrie 2016, în urma căruia și-a pierdut viața Ionuț Fieraru.
Ieri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, cei doi au fost prezentați la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a hotărât să-i plaseze în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Cei doi inculpați sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS