10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de copii români, abandonaţi pe aeroporturile din Tokyo şi Milano

Zeci de copii români, abandonaţi pe aeroporturile din Tokyo şi Milano

Zeci de copii români sunt abandonaţi pe aeroporturile din Tokyo şi Milano, după ce oraganizatorul taberelor nu le-a plătit biletele de întoarcere în România. Părinţii nu ştiu cum să îi aducă acasă, după ce le-au plătit tabere de mii de euro în străinătate, organizate de Fundaţia Young Parteneres For Civil Society Developemenet Association.

Mai mult de 80 de copii români sunt pur şi simplu abandonaţi pe mai multe aeroporturi din lume, după ce au plecat în diferite tabere în străinătate. Fundaţia Young Parteneres For Civil Society Developemenet Association, condusă de Iulian Ghinoiu, a organizat aceste tabere, iar părinţii au aflat acum că odraslele lor sunt fără bilete de avion fie la Tokyo, fie la Doha, fie la Milano.

Pentru o tabără în Statele Unite fiecare participant a plătit 1.000 de euro, iar la întoarcerea în ţară copii au ajuns la Milano, unde o parte au fost cazaţi la hotel, iar alţii au rămas în aeroport mai mult de 24 de ore.

Comentariile părinţilor

Unul dintre părinţi a postat un mesaj pe pagina de Facebook a fundaţiei: „Cei din tabăra 18-25 iunie SUA efectiv au fost abandonaţi pe Aeroport. 22 de copii au rămas în Milano, după 36 de ore pe drum.” Din informaţiile noastre grupul s-a întors dispersat în Europa, cu 5 avioane, unii copii zburând fără însoţitor. La Milano, 22 de copii au rămas pe aeroport şi organizatorul le-a spus că trebuie să zboare la Viena, apoi la Bucureşti. Numai că la îmbarcarea în avion au descoperit că nu au bilete pentru Viena.

La comentariul postării de pe pagina fundaţiei, o mamă a vorbit despre experienţa prin care trece şi copilul ei, plecat în Japonia. „Grupul din Japonia este divizat în două grupuri de fapt. Au plecat 76 de copii, din care 36 sunt încă în japonia, iar ceilalţi am înţeles sunt blocaţi pe aeroportul din Doha, rămaşi fără bilete! Cei rămaşi în japonia au avionul mâine dimineaţă, sunt în Tokyo, rămaşi fără cazare! Sperăm ca biletele de avion pentru mâine dimineaţă să fie ok”, a scris femeia.

Rămaşi şi fără îndrumător

Cristian Neculaiu a postat şi el, din Japonia un mesaj elocvent: „Mă număr printre cei aproximativ 70 participanţi ai acestui “proiect”, momentan ne aflăm în trenul spre Tokyo, urmând ca mâine să plecăm de aici cu avionul, bineînţeles dacă dl Ghinoiu ni le-a cumpărat. Am fost abandonaţi de dimineaţă, “îndrumătorul” nostru a plecat fără să mai dea nici măcar un semn. Ne am cumpărat biletele spre Tokyo noi singuri din banii noştri, acestea fiind aprox 130€ de persoană. Sper că acest individ îşi asumă faptul că toţi îl vom trimite în instanţă imediat cum ajungem în România.”

Din Craiova, s-au înscris mai mulţi copii pentru o tabără în Dubai, în perioada 27 decembrie 2019 – 2 ianuarie 2020, pentru care au plătit un avans de 350 de euro.

Organizatorul taberelor de negăsit

Până în acest moment, organizatorul taberelor nu a putut fi contacat.
Iată mesajul organizatorului înainte să șteargă pagina de Facebook:
„ANUNT! DIN CAUZA UNOR PROBLEME APÎRUTE ÎN ULTIMUL MOMENT ÎNCEPÂND CU DATA DE 26.06.201 PROIECTELE SUNT SUSPENDATE. IMEDIAT CE SE VA LĂMURI SITUAŢIA VOM REVENI CU DETALII. INCLUSIV PROIECTUL DE LA LONDRA CARE URMA SĂ SE DESFĂŞOARE ÎNCEPÂND CU DATA DE 27.06 .2019 VA FI SUSPENDAT!!!! ÎN MOMENTUL ÎN CARE SE VA CLARIFICA SITUAȚIA VOM REVENI CU DETALII. NE CEREM SCUZE PENTRU INCONVENIENTELE CREATE!”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS