11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRestricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară

Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară

Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară au fost aplicate în această dimineaţă, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Pe A1 Sibiu-Deva din cauza ceţii dense (vizibilitate sub 100 de metri) se circulă îngreunat în localitatea Săliște, între kilometrii 265 şi 275.
Pe DN2E Fălticeni – Gura Humorului, la kilometrul 17, în zona localităţii Capu Codrului (judeţul Suceava), circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, din cauza surpării unui podeţ peste un râu, ca urmare a ploilor abundente.

Din cauza apei de pe carosabil, circulaţia rutieră pe DN2 se desfăşoară pe jumătate de cale la kilometrul 219+500 de metri, între localităţile Domneşti şi Pufeşti, judeţul Vrancea.

Pe DN 22/ E87 (digul Şosea Măcin – Smârdan), în judeţul Tulcea, din cauza creşterii cotei apei Dunării, sunt instituite două restricţii de circulaţie, de tonaj şi viteză, astfel: restricţia de tonaj este în vigoare pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, iar cea de viteză este impusă pentru limita maximă de 70 km/oră. Sunt exceptate autovehiculele de pompieri, poliţie, SMURD, poştă, precum şi mijloacele auto care execută lucrări de combatere a efectelor inundaţiilor.

Pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, la kilometrul 36, la podul peste râul Argeş, în zona localităţii Căscioarele, judeţul Giurgiu, traficul este deviat de pe calea 2 (sensul de mers către Bucureşti) pe calea 1 (sensul către Piteşti), unde se desfăşoară dirijat, pe câte o bandă, în ambele sensuri.

Circulaţia trenurilor afectată pe magistrala 900

Semnalăm că circulaţia feroviară pe magistrala 900 este întreruptă de noaptea trecută la kilometrul feroviar 338+500 de metri, între staţiile CF Prunişor şi Gârniţa (judeţul Mehedinţi), după ce, din cauza vremii nefavorabile, terasamentul căii ferate a fost distrus de viituri. Deplasarea mai multor trenuri de călători este afectată. Unele dintre acestea au fost deviate pe rute ocolitoare, iar în cazul altora, CFR asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto.

Circulaţie întreruptă pe 4 drumuri

Circulaţia rutieră rămâne întreruptă pe 4 drumuri naţionale, respectiv:

  1. DN 2L, în Soveja, judeţul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitaţiilor abundente din cursul verii 2018, care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;
  2. DN 7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare;
  3. DN 12B, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, pe tronsonul kilometric 0+452 – 0+487 (din cauza unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulaţia se desfăşoară pe ruta ocolitoare: DN12A km 103+000 – str. 1 Mai – str. Răducanu – str. Podu de Fier – str. Tiseşti – str. Semicercului – str. Bradului – intersecţie cu DN12B km 2+000 şi retur);
  4. DN 73D Piteşti – Câmpulung, la kilometrul 41, în localitatea Boteni, judeţul Argeş, din cauza unei alunecări a corpului drumului cu deplasarea acestuia pe un sector de 200 metri. Ruta ocolitoare este DN 73 Piteşti – Câmpulung.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS