9.5 C
Craiova
vineri, 28 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăBani EuropeniFirmele din mai multe domenii afectate de COVID ar trebui să primească bani europeni

Firmele din mai multe domenii afectate de COVID ar trebui să primească bani europeni

Consiliul Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a propus Parlamentului să extindă lista cu domeniile de activitate care vor beneficia de fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Astfel, potrivit unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, propunerile CNIPMMR au fost adresate Comisiei economice, industriei şi serviciilor cu privire la OUG130/2020, în cadrul dezbaterilor referitoare la proiectul de lege privind aprobarea OUG.

„Astăzi (miercuri – n.r.), în cadrul Comisiei Economice a Senatului Romaniei s-au corectat o serie de aspecte-cheie pentru implementarea eficientă a fondurilor europene in valoare de un miliard de euro destinate IMM-urilor afectate de COVID-19. Cele mai importante aspecte vizează adăugarea de coduri CAEN pentru capitalul de lucru cu privire la distribuţia de bunuri, contabilitate şi activităţi sportive şi modificarea radicală a grilei de evaluare pentru capitalul de investiţii. În numele antreprenorilor români, vreau să mulţumesc Comisiei Economice pentru deschiderea si aplecarea cu seriozitate şi profesionalism asupra acestei OUG extrem de importante pentru economia românească”, a arătat Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR, citat în comunicat.

Firmele care ar trebui să primească astfel de fonduri sunt, potrivit propunerilor, cele din domenii precum comerţul cu ridicata, comerţul cu amănuntul, construcţii, imobiliare, activităţi juridice, activităţi de înfrumuseţare, activităţi de pompe funebre, activităţi de administrare a clădirilor, fabricarea pâinii, fabricarea de hrană pentru animale, cultivarea strugurilor, intermedieri în comerţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

CV și fotografie în costum de baie ca să...

CV și fotografie în costum de baie ca să...

ȘTIRI GdS