13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeUn centru autentic pentru sănătatea copilului. Specialități pediatrice diverse și abordare interdisciplinară, la Clinica Speranța

Un centru autentic pentru sănătatea copilului. Specialități pediatrice diverse și abordare interdisciplinară, la Clinica Speranța

Medicina ultimilor ani a însemnat, pe lângă progresul fantastic în privința tratamentelor și tehnologiilor folosite în beneficiul pacienților, și migrarea către o abordare nouă. Pacientul și afecțiunile sale trebuie abordați din perspectiva întregului, iar cele mai bune rezultate apar atunci când specialiștii colaborează. Este și cazul micilor pacienți. Pentru sănătatea lor, dar și pentru confortul lor psihic, este indicat ca aceștia să fie tratați în centre medicale unde au acces la mai multe specialități pediatrice.

Servicii medicale pentru copii și echipamente moderne, într-un singur loc

Uneori, un caz depășește sfera unei singure specialități, iar pentru copil, mai mult decât în cazul unui pacient adult, sentimentul de siguranță și confort mental este mai mare când este consultat și tratat într-un singur loc. Alergatul dintr-un loc în altul poate fi un factor de stres mult mai mare pentru un pacient copil.

„Cum organismul este un mecanism complex extraordinar, în care toate rotițele sunt legate pentru a funcționa ca un întreg, atunci când ne îmbolnăvim el trebuie tratat exact așa. Ca un întreg”, spune echipa medicală de la Centrul Speranța. Aici, micii pacienți din Craiova și împrejurimi beneficiază de consult pediatric și ecografie abdomino-pelvină și spirometrie în mod gratuit, prin Casa de Asigurări de Sănătate, spirometrie, dar și servicii adiacente cu plată.

Cardiologie pediatrică, inclusiv pentru bebeluși

Centrul Speranța oferă și servicii de nefrologie pediatrică, ORL și dermatologie, dar și de cardiologie pediatrică. De altfel, medicul Radu Popa de la Centrul Speranța este primul medic specialist în cardiologie pediatrică din Oltenia, iar ecocardiograful 4D din cadrul clinicii este cel mai performant astfel de aparat de pe piață. Astfel, la Centrul Speranța se fac ecografii de cord inclusiv pentru bebeluși.

Nefrologie pediatrică – primul medic nefrolog pediatru din zonă

De asemenea, în cadrul clinicii oferă consultaţii şi primul medic nefrolog pediatru din zonă, dr. Romeo Popa. Copiii pot beneficia și de ecografii renale, tratamente și monitorizare pentru patologia nefrologie pediatrică astfel încât să nu mai fie nevoiți să se adreseze pentru aceste probleme în București sau în Timișoara.

Dr. Romeo Popa, medic specialist nefrologie pediatrică

Serviciile pediatrice cuprind și dermatoscopie digital și video fibroscopie ORL, în cadrul cabinetelor de dermatologie și ORL. Aparatura performantă vine în sprijinul unei echipe medicale empatice şi profesioniste. Astfel, într-un singur loc, într-un cadru prietenos, copiii sunt primiţi de specialiști care oferă atenție nu doar calității actului medical, ci și comunicării cu micul pacient, astfel încât acesta să nu resimtă anxietate și teamă.

CITEŞTE ŞI: Oltenia are primul medic specialist în cardiologie pediatrică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS