9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOltenia are primul medic specialist în cardiologie pediatrică - Din grijă pentru inimile curajoase ale copiilor

Oltenia are primul medic specialist în cardiologie pediatrică – Din grijă pentru inimile curajoase ale copiilor


Dr. Radu Popa, fondatorul Centrului Medical Speranţa, este primul medic cu specializare în cardiologie pediatrică din Craiova şi din Oltenia. Medicul Radu Popa este, în prezent, singurul doctor din Craiova care a obținut diploma de medic specialist în cardiologie pediatrică, după parcurgerea curriculei de rezidențiat timp de 5 ani.

Prima generaţie de medici specialişti în cardiologie pediatrică, la Centrul Speranţa

Cardiologia pediatrică este o specialitate relativ nouă în România. Până recent, cardiologii care tratau copiii deţineau doar competenţe în cardiologia pediatrică, obţinute în urma unor cursuri de 2 ani.

În lumea medicală, această specializare se dedică cu pasiune inimilor fragile și pline de curaj ale copiilor. Este o ramură fascinantă a medicinei, care se ocupă de diagnosticarea, tratamentul și gestionarea afecțiunilor cardiace la cei mai mici pacienți. Cu o combinație de pricepere, empatie și abilități tehnice, medicii specializați în acest domeniu fac tot posibilul pentru a asigura o viață sănătoasă și fericită copiilor aflați în lupta cu afecțiunile cardiace. Dr. Popa Radu face parte din primele generații de medici care s-au specializat pe cardiologie pediatrică.

În urma obţinerii noii specializări, dr. Radu Popa îşi extinde adresabilitatea din planul cardiologiei și către pacienţii tineri, de la nou-născuţi până la 18 ani. Aceasta vine în completarea evaluării adulţilor, dr. Radu Popa fiind şi medic primar cardiolog. În acest moment, dr. Radu Popa are pregătirea necesară pentru a evalua din punct de vedere cardiologic pacienții de toate vârstele.

Cardiologia pediatrică se concentrează în primul rând pe tulburările cardiace congenitale, acele afecțiuni ale inimii cu care se nasc copiii. Defectele septale, defectele de valve sau transpoziția marilor artere sunt doar câteva dintre diagnosticările cu care se confruntă medicii specializați în acest domeniu. Acești mici pacienți și familiile lor trec prin momente dificile, iar cardiologii pediatrici îi însoțesc în călătoria lor, oferindu-le speranță și sprijin necondiționat.

De la diagnostic, la tratament personalizat

În lupta împotriva afecțiunilor cardiace la copii, diagnosticarea corectă joacă un rol esențial. Cu ajutorul tehnicilor avansate precum ecocardiografia și electrocardiografia, medicii pot obține informații detaliate despre structura și funcționarea inimii micuților pacienți. Pe baza acestor rezultate, sunt stabilite planuri de tratament personalizate. Acestea pot include administrarea de medicamente, intervenții chirurgicale sau proceduri invazive. În această etapă crucială, cardiologii pediatrici demonstrează priceperea lor și se asigură că fiecare copil primește cea mai bună îngrijire medicală.

Gestionarea pe termen lung și susținerea continuă

Îngrijirea în cardiologia pediatrică nu se oprește odată cu tratamentul inițial. Copiii cu afecțiuni cardiace necesită monitorizare continuă și gestionare pe termen lung. Cardiologii pediatrici oferă suport și consiliere atât copiilor, cât și familiilor acestora în ceea ce privește modificările stilului de viață, adoptarea unor obiceiuri sănătoase și gestionarea riscului de complicații. Prin intermediul acestui angajament de durată, medicii devin o prezență de încredere în viața copiilor. Implicit, contribuie la îmbunătățirea calității acestora.

Pe lângă echipa de cardiologi, Centrul Speranţa are şi o echipă extinsă de medici pediatri, pneumologi, dermatologi, ORL.
“Scopul nostru este să dedicăm o parte din resurse unui centru special pentru copii. Alături de echipa noastră valoroasă de medici pediatri, construim un spaţiu în care copilul este tratat interdisciplinar, urmând standardele medicinei moderne”, spune dr. Radu Popa.

Cele două clinici Speranţa se află pe Strada Înfrățirii, la nr. 16 şi nr. 17, Craiova. Pentru programări şi informaţii, pacienţii pot lua legătura cu echipa la numărul 0771493887. Detalii la adresa www.clinicasperanta.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS