16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeMemoria gustului de vară cu chef Alex Petricean - Pe urmele focului

Memoria gustului de vară cu chef Alex Petricean – Pe urmele focului

Gastronomia românească încorporează arome intense, gusturi și texturi care-ți rămân în memorie și capătă valoare sentimentală puternică. Când te gândești la mâncarea preferată din copilărie, parcă îi resimți instant gustul și retrăiești bucuria pe care o simțeai la mesele în familie. Nostalgia ne face să încercăm să recreăm preparatele dragi din copilărie, gătite la foc în curte, la grătar sau la ceaun, în zilele frumoase de vară. 

Memoria gustului din copilăriile petrecute vara la țară și dorința de a retrăi acele momente stau și la baza noului proiect PENNY. Memoria gustului de vară cu Chef Alex PetriceanPe urmele focului ne ajută să aducem acele clipe dragi mai aproape de noi, să reinterpretăm gusturile copilăriei și să redescoperim plăcerea și arta gătitului în aer liber.

Gustul intens al ultimelor zile de vară, cu bunătăți românești 

Ca să putem resimți bucuria gusturilor de altădată, suntem în căutare de aromele și culorile intense ale legumelor abia culese din grădină. Căutăm prospețimea cărnii și gustul bine gătit al fripturii sfârâind pe grătarul cu lemne. 

Vestea bună este că acum, astfel de experiențe ne sunt mai aproape. Ne putem bucura din nou de mâncare sănătoasă și ingrediente proaspete, 100% de origine românească, de la Hanul Boieresc, chiar lângă casă, în magazinele PENNY.

Iar pentru inspirație și idei de preparate ca în vacanța de vară petrecută la bunici, proiectul Memoria gustului de vară cu chef Alex Petricean – Pe urmele focului este sursa perfectă de inspirație culinară și nostalgie, asezonate cu multă pasiune pentru gătit la foc liber, în natură. 

Preparatele propuse de Chef Alex Petricean sunt viziunea sa proprie asupra mâncărurilor tradiționale românești, alese din diverse zone ale țării. În fiecare episod video veți descoperi o parte din România – aromele mult iubite din Moldova, preparatele pline de personalitate ale Ardealului, prospețimea mâncărurilor din Oltenia sau farmecul culinar al Banatului. 

În căutarea gustului de altădată 

În căutările gustului de vară, rămânem cu gândul la bunătățile gătite de părinți: carnea de pui suculentă gătită pe grătar, frigăruile cu pui crocant și legume coapte pe jar, tocana de legume gătită în ceaun în curte și orice tip de carne atinsă de focul în aer liber la tuci, grătar sau ceaun. 

Chef Alex Petricean preia ideile acestor preparate, inspirat de ingrediente noi și proaspete de la PENNY și de tehnici ingenioase de gătit la foc, în aer liber. Și speră să te inspire și pe tine să poți regăsi aromele îndrăgite ale copilăriei în rețete gătite chiar de tine, din produse proaspete și gustoase de la Hanul Boieresc.

Bucătăria de vară și tehnicile de gătit la foc deschis 

Cu puțin curaj și multă inspirație, preparatele tale dragi prind gust remarcabil atunci când le gătești la foc, în natură. Chef Alex Petricean îți propune câteva tehnici de gătit cu foc, care să te facă să capeți încredere în bucătăria de vară. 

Împreună, veți descoperi secrete ale bucatelor pregătite în natură și metode ingenioase de gătit și pregătit hrana. De exemplu, vei afla cum poți face pui la jar pe un suport improvizat din câteva bețe.

Experiența de gătit în aer liber îți va aduce nu doar satisfacția unui preparat delicios, ci și sentimentul de reușită pentru că ai gătit și ai improvizat metode de pregătit rețete la foc deschis.

Inspirat de episoadele Pe urmele focului, îți vei regăsi pofta de a ieși în aer liber cu familia și prietenii, creând legături mai puternice și încercând rețete pline de gust și nostalgie. Campania inițiată de PENNY împreună cu Chef Alex Petricean îți amintește că bucuria gustului nu trebuie să însemne rețete complicate și produse sofisticate, ci poate să fie despre abordări simple ale ingredientelor pur românești, de calitate, care trezesc bucurii de altădată.

Amintiri din Oltenia și bunătăți de vară

Tradiționala lutică, gătită blând la foc deschis și pulpe proaspete de pui de la Hanul Boieresc, este rețeta explorată în cel mai nou episod din Memoria gustului de vară cu chef Alex Petricean – Pe urmele focului.

Chef Alex Petricean reușește să extragă esența unei rețete simple de tradiție oltenească și să o readucă pe meniurile noastre. 

Lutica este unul dintre secretele pe care nu le regăsești în cărțile de bucate, dar pe care îl știu toți cei care au copilărit în Oltenia. În sine, lutica este un fel de sos de roșii, preparat de obicei în combinație cu alte legume proaspete, culese vara din grădină. 

Simplitatea luticii l-a inspirat pe Chef Alex Petricean să pregatească rețeta, gătită în aer liber, pe disc de fontă și foc deschis. Roșiile proaspete și zemoase, ardeii kapia cu gust intens și pulpele de pui de la Hanul Boieresc au fost principalele ingrediente ale acestui preparat. Pe cât de simplu, pe atât de delicios!

Resimte bucuria lucrurilor simple, a gusturilor bune, a ingredientelor de calitate și redescoperă mâncărurile preferate de odinioară, readuse în prezent!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS