6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeCând este recomandat să iei în considerare schimbarea furnizorului de energie electrică?

Când este recomandat să iei în considerare schimbarea furnizorului de energie electrică?

Liberalizarea pieței de energie electrică permite fiecărui consumator să își poată alege furnizorul de energie electrică, cu oferte avantajoase. Atunci când facturile cresc fără motiv, contractele se modifică sau au loc diferite schimbări în viața ta, poți lua în calcul schimbarea furnizorului de energie electrică. Poți face acest lucru chiar și atunci când îți dorești să îmbrățișezi sustenabilitate.

Facturi crescute, fără notificări prealabile

Atunci când observi creșteri nejustificate la facturile de energie, poate ar trebui să iei în considerare trecerea la alt furnizor. Investighează pentru a găsi oferte potrivite și pentru a stabili un plan de consum lunar, care să corespundă nevoilor tale. 

Solicită informații și alege pentru locuința ta oferte electrica furnizare fără clauze ascunse și un contract total transparent. Nu trebuie să îți faci griji de anunțarea furnizorului actual sau că vei rămâne fără curent electric în perioada de tranziție. În prezent, firmele se ocupă de toate documentele, eliminându-se în același timp, și riscurile de întrerupere a energiei. 

Modificarea contractului fără acordul tău

Uneori, companiile de electricitate modifcă contractele de energie electrică, fără să anunțe în prealabil. În alte situații, trimit înștiințări, însă doar după ce au intrat în vigoare modificările. Când întâmpini astfel de probleme, este recomandat să schimbi furnizorul de energie electrică, cu unul care să îți ofere transparență. 

Din fericire, piața recent liberalizată, a schimbat mentalitatea majorității furnizorilor. Aceștia sunt transparenți în politicile lor de prețuri. Așadar, alegerea unui nou furnizor va fi cu siguranță facilă. 

Schimbarea circumstanțelor vieții

În decursul vieții, cu toții trecem printr-o mulțime de schimbări. Mutarea într-o locuință nouă, mărirea membrilor familiei sau plecarea copiilor de acasă, sunt factori care pot influența schimbarea planului și a furnizorului de energie electrică. 

În situațiile descrie, vei consuma mai puțină energie, ceea ce înseamnă facturi mai mici. Dacă actualul furnizor nu acceptă schimbarea planului tarifar de energie, poți solicita schimbarea furnizorului și semnarea unui nou contract, potrivit nevoilor tale din prezent. 

Îți dorești să fii sustenabil

Atunci când decizi că vrei să ajuți mai mult mediul înconjurător și să fii sustenabil, poți opta chiar și pentru schimbarea furnizorului de energie electrică. În prezent, există pe piață numeroși furnizori care produs și furnizează energie verde, în proporții ridicate. 

Schimbarea furnizorului actual cu unul care dispune de cele mai verzi etichete energetice, poate ajuta la reducerea amprentei de carbon. 

Când este cel mai bun moment pentru a schimba furnizorul de energie?

În ceea ce privește perioada din an potrivită pentru schimbarea furnizorului, deși aceasta poate avea loc oricând, indicat este să faci pasul, înainte de a începe sezonul răcoros. Pe timp de iarnă vei consuma mai multă energie electrică, dat fiind ziua mai mică. Prin urmare, asigură-te că iei în considerare schimbarea furnizorului înainte de iarnă, pentru a evita să cheltui mai mult pe energie, la furnizorul actual.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS