29.4 C
Craiova
sâmbătă, 20 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei (f) / România luptă sâmbătă pentru supremaţie în semifinalele Golden League

Volei (f) / România luptă sâmbătă pentru supremaţie în semifinalele Golden League

Naționala de volei feminin a României va juca sâmbătă, 15 iunie 2024, cu Cehia, în semifinala Golden League, iar sportivele noastre au șansa de a pune mâna pe marele pot în valoare de 100.000 de euro. Calificată de pe locul 3 în Final Four, România va participa în acest weekend pentru a doua oară în ultimii cinci ani în aceată fază a competiţiei.

Primul meci al fetelor este sâmbătă, de la ora 19.00, cu Cehia, gazda turneului de la Ostrava. Învingătoarea va juca duminică în finala mare (ora 19.00), iar învinsa în meciul pentru medalia de bronz, de la ora 16.00.

Învingătoarea primește 100.000 de euro, finalista 60.000 de euro, medaliata cu bronz 40.000 de euro. Ocupanta locului 4 nu va fi uitată, ci se va alege cu 25.000 de euro. Partea financiară e importantă, pentru că o parte din câștig va fi împărțit jucătoarelor.

Federația Română de Volei își oprește doar taxa de participare. Restul, tot ceea ce câștigă sportivii în aceste competiții cu premii în bani, va ajunge la sportive. E munca lor, mulțumirea lor, nu trebuie să ne îmbogățim noi. Antrenorul e cel care stă cu ele, le știe și potențialul și modalitatea de implicare. Are niște criterii stabilite de dumnealui. În baza acelor criterii decide sumele care urmează să fie împărțite, a spus Adin Cojocaru, președintele Federației Română de Volei, conform SportsNet.

Calificarea în finală vine şi cu alte beneficii

Calificarea în finala de duminică aduce cu ea, în afara unui bonus important, și șansa pentru tricolore de a juca în Challenger Cup. Este o competiție care reunește cele mai bune echipe din ligile continentale și care are ca scop calificarea în Liga Mondială, denumită acum VNL. În prezent, România e pe locul 29, poziție care ne permite să sperăm la prezenţa la Mondial de anul viitor.

Anul acesta, Challenger Cup va avea loc în Filipine, în perioada 4-7 iulie. Costurile deplasării vor fi acoperite din premiul de la Golden League.

Dacă ajungem și la Challenger Cup, sigur că o parte din suma care ne va reveni va fi folosită și la deplasarea care nu era prevăzută în cererea de finanțare. Și de acolo vom face și deplasarea. Ulterior sumele rămase vor ajunge la sportive”, a mai spus Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

Pentru a se califica la turneul Final Four din Golden League, România a ocupat locul al treilea în clasament. Au fost obţinute patru victorii (3-0 cu Austria, Azerbaidjan, Suedia și Croația). De asemenea, s-au înregistrat şi două eșecuri (1-3 cu Cehia și cu Spania).

Citeşte şi: Handbal (f) / România U20 porneşte cu încredere în aventura „mondială“ din Macedonia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS