13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei (m) / Jos pălăria, începe bucuria! SCMU Craiova a făcut un meci uriaș cu Dinamo

Volei (m) / Jos pălăria, începe bucuria! SCMU Craiova a făcut un meci uriaș cu Dinamo

SCMU Craiova a obținut o victorie fantastică miercuri seară, în Sala Polivalentă din Bănie, în fața lui Dinamo! Voleibaliștii grupării oltene s-au impus cu un categoric 3-0 (25-13, 25-23, 25-22) în fața marei rivale și astfel a egalat situația la general. Sâmbătă, în „Ștefan cel Mare“, cele două formații se vor duela decisiv pentru accederea în Final Four-ul Diviziei A1.

Craiova a propus în primele două seturi, poate, cel mai bun volei colectiv, dar și individual din acest sezon. Chiar dacă în primul meci au cedat la București, alb-albaștrii au pornit cu un moral de fier în acest duel și au jucat eroic în fața propriilor spectatori. Setul întâi a fost ca o adevărată „gură de oxigen“. Paez și Wilfrido au fost la un alt nivel, în timp ce Călin și Stohr au punctat în momentele cheie. S-a făcut repede 1-0, Dinamo renunțând la luptă după doar 13 puncte câștigate.

Actul secund a fost mult mai echilibrat, dar și mai palpitant. S-a mers din aproape în aproape o bună perioadă de timp, cu mici plusuri pe tabelă pentru Dinamo. Craiovenii au revenit de fiecare dată, iar pe final s-au desprins în câștigători (25-20).

Mentalitatea de învingători, răsplătită la final

Obligați să reintre în joc, oaspeții au început tare parțialul al treilea. A fost chiar 6-0 pentru dinamoviști, care păreau că se pot desprinde pe tabelă. Însă avantajul a fost pierdut pe drum, treptat, cu cât trupa lui Pascu a căpătat mai multă energie și nu a renunțat la luptă. De la 10-6 și 14-11 s-a ajuns la egalitate, iar finalul actului a adus și multă tensiune pe parchet. De la scorul de 18-18, totul s-a rupt în jocul vizitatorilor din Bănie, iar Craiova a „prins aripi“. Împinși de la spate și de fanii prezenți la meci, alb-albaștrii au defilat până la final și au închis meciul la 22.

Între cele două formații este acum egalitate, 1-1, după primele două jocuri din play-off. Sâmbătă, în capitală, SCMU Craiova va încerca să obțină o nouă victorie, cea care ar fi echivalentă cu accederea în semifinalele campionatului.

Citește și: Tenis de masă / CSU Craiova, prestații onorabile la CN! Carmina Găman a prins lotul la U19

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS