13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTenis de masă / CSU Craiova, prestații onorabile la CN! Carmina Găman a prins lotul la U19

Tenis de masă / CSU Craiova, prestații onorabile la CN! Carmina Găman a prins lotul la U19

În perioada 18-22 martie au avut loc la București, în Complexul Romsilva, Campionatele Naționale Individuale de Seniori la tenis de masă. La competiție au participat toți sportivii buni din țară, precum și cei care fac parte din loturile naționale. De asemenea, printre ei s-au regăsit și trei de la clubul CSU Craiova: Bogdan Cristian, Mihăiță Mănescu și Carmina Găman.

Sportivii pregătiți de Vasile Florea au avut evoluții bune, dar nu au reușit să obțină și vreun premiu pe măsură. Pe parcurs, în calea lor au apărut nume importante din tenisul de masă românesc, tenismeni care evoluează chiar și la naționalele României.

Astfel, pe tabloul masculin, Cristi Bogdan a pierdut în fața lui Iulian Chiriță (scor 3-0), iar Mihăiță Mănescu a cedat imediat după grupe în fața lui Horia Ursuț (scor 3-0). La fete, Carmina Găman a pierdut în grupe în fața Alinei Mușat Zaharia (scor 3-0).

Vasile Florea: „Toți adversarii noștri au pornit din postura de favoriți“

Contactat de GdS, antrenorul sportivilor craioveni, Vasile Florea, a recunoscut că misiunea era una extrem de complicată, dați fiind și adversarii pe care i-au întâlnit elevii săi.

„A fost foarte greu, pentru că la această competiție au participat cei mai buni sportivi ai țării. Cristi Bogdan a pierdut în fața lui Iulian Chiriță, un sportiv chiar de lotul național. De partea cealaltă, Mihăiță Mănescu a trecut de faza grupelor, dar a pierdut, apoi, la Horia Ursuț, un băiat valoros de la Rapid. Carmina a cedat în grupe la Alina Zaharia, sora Elenei Zaharia.

Toți adversarii noștri au pornit din postura de favoriți, iar pentru noi a fost greu să câștigăm. Nu prea aveam cum să emitem pretenții mai multe, doar dacă am fi realizat o super-surpriză. Surprize nu prea au fost deloc în acest turneu, favoriții au mers până la capăt. Am pornit la drum cu gândul de a obține un rezultat cât mai bun. Am vrut să fim cât mai în față posibil. Trebuia să ne punem pe picioare, pentru că săptămâna viitoare avem meci de Superligă, extrem de important. Conta să avem și meciuri în picioare“, a declarat Vasile Florea.

La câteva zile după încheierea competiției, clubul CSU Craiova a primit o veste foarte bună. Carmina Găman a fost convocată la lotul național U19, ceea ce reprezintă încă un pas înainte pentru tenisul de masă craiovean.

Citește și: Anca Todoni, victorie spectaculoasă cu Sorribes Tormo, în Mexic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS