23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei (m) / CALIFICARE! SCMU Craiova a trecut de Radnicki și e în optimile CEV Cup

Volei (m) / CALIFICARE! SCMU Craiova a trecut de Radnicki și e în optimile CEV Cup

Echipa masculină de volei SCMU Craiova a câștigat cu multe emoții meciul retur cu Radnicki (Serbia), din 16-imile CEV Cup, scor 3-1 (25-22, 23-25, 25-21, 25-20) și astfel a obținut mult dorita calificare în optimile competiției. Cum în duelul tur a fost 3-2 pentru gruparea sârbă, acest rezultat din Polivalenta craioveană a fost suficient pentru ca formația din Bănie să acceadă în turul următor.

Primul set nu a debutat deloc sub semnul echilibrului, pentru că oltenii, împinși de la spate și de suporterii prezenți în sală, au reușit desprinderea încă după primele puncte. Vizitatorii au fost într-o continuă urmărire pe tabela de marcaj, dar actul întâi s-a încheiat în favoarea Craiovei, 25-22. În setul secund, jocul alb-albaștrilor a lăsat de așteptat, iar sârbii au profitat. S-au distanțat chiar și la 7 puncte, însă au trăit periculos până la final. Dănuț Pascu și-a motivat bine elevii, care aproape reușiseră o răsturnare incredibilă de scor. S-a ajuns la egalitate, 23-23, dar oaspeții au fost mai lucizi și au restabilit egalitatea pe tabelă.

Două seturi câștigate în stil de mare echipă

Al treilea parțial a fost, într-adevăr, de la egal la egal. Nu s-a reușit desprinderea de nicio parte, s-a jucat de la punct la punct până spre final. Abia în apropierea punctului 20 SCMU Craiova a izbutit să ia avans. Timeout-ul tehnicianului echipei din Serbia nu a fost de bun augur, pentru că oltenii au jucat perfect și au trecut, din nou, în avantaj (25-21).

Actul al patrulea a fost și ultimul al meciului, pentru că alb-albaștrii au jucat aproape perfect. Startul a fost echilibrat, dar la 12-12 s-a rupt jocul pentru Radnicki. Treptat, elevii lui Dănuț Pascu au adunat punct cu punct, iar la final s-au bucurat de o victorie uriașă, scor 25-20.

SCMU Craiova: Jimenez 8 puncte, Stöhr 9, Cuk 6, Călin 7, Finoli 4, Tarța 7 – Diaconescu (L). Au mai intrat: Hernandez 13, Kostic 16.

Citește și: Pera, înainte de startul Mondialului: „Intrăm în teren cu gândul de a ajunge la JO“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS