22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiSupercupa / Luptăm pentru supremaţie! SCMU Craiova - Arcada Galaţi, duel aprig pentru trofeu

Supercupa / Luptăm pentru supremaţie! SCMU Craiova – Arcada Galaţi, duel aprig pentru trofeu

-

Unul dintre cele mai importante evenimente voleibalistice din acest start de sezon se va consemna în weekend-ul care „bate la uşă“. Sâmbătă, de la ora 16.00, în noua sală de la Blaj se va disputa Supercupa României la volei masculin, ce va opune formaţiile SCMU Craiova (câştigătoarea Cupei României) şi Arcada Galaţi (campioana României). Partida se va televiza pe TVR3 şi va fi una de interes maxim, dat fiind faptul că suporterii şi iubitorii voleiului din Blaj au luat cu asalt casele de bilete înaintea duelului de „gală“ de sâmbătă.

SCMU Craiova a câştigat în premieră sezonul precedent Cupa României, după două victorii fabuloase în semifinale şi finală. De atunci, clubul din Bănie a mai pierdut din jucătorii medaliaţi şi a fost nevoit să facă o reconstrucţie aproape totală pentru a menţine nivelul ridicat. De asemenea, au fost şi ceva sincope în pregătirea noului sezon, pentru că Dan Pascu nu s-a putut baza pe toţi jucătorii, unii dintre ei venind mai târziu la echipă.

Cum campionatul încă nu a debutat, SCMU Craiova s-a duelat în ultimele zile cu mai multe echipe angrenate în Divizia A1, într-un turneu de pregătire de la Zalău. Rezultatul final nu a fost unul rău, pentru că s-au înregistrat două victorii (3-2 cu Universitatea Cluj şi SCM Zalău) şi o înfrângere (2-3 cu Baia Mare).

Dan Pascu: „Galaţiul porneşte cu prima şansă

Dan Pascu, antrenorul Craiovei, este conştient că echipa sa porneşte cu şansa a doua în Supercupă, dar nu dezarmează. Acesta promite că echipa va da tot ce are mai bun pentru a ridica un nou trofeu deasupra capului.

„Avem lupta pentru un trofeu, iar ambele echipe îşi doresc triumful. Trebuie să recunoaştem că va fi un meci crâncen, dificil, care se va juca în condiţii speciale. Mă refer că atât noi, care am avut probleme cu accidentările şi cu întârzierile jucătorilor, cât şi cei de la Galaţi, suntem la început de pregătire. Din acest punct de vedere putem spune că jocul este deschis oricărui rezultat. Privind mai realist, Galaţiul a transferat jucători de calitate, este campioana României şi porneşte cu prima şansă. Au un antrenor care pregăteşte bine echipa şi foloseşte tactici de joc excelente. Şi eu şi antrenorul de la Galaţi vom face o tactică potrivită pentru acest joc, dar nu cred că această parte va decide rezultatul final. Eu trebuie să fac tot posibilul să mă adaptez cât mai repede la cerinţele jocului.

Rezultatul va depinde de ce se va întâmpla pe teren, de cum se vor adapta jucătorii la competiţie. Noi suntem în întârziere cu pregătirea, nu avem o stare competiţională foarte bună. Asta este realitatea, dar nu înseamnă că jucătorii nu vor face tot posibilul să câştige. Nu mă gândesc la cum mi-ar sta cu trofeul în vitrină. Trebuie să mergem la Blaj şi să jucăm volei de calitate. Călin şi Diaconescu au o stare de oboseală, dar asta le este meseria. Chiar dacă sunt obosiţi, îşi vor respecta numele şi faima pe care şi-au câştigat-o. Nu am nicio emoţie din partea lor. De asemenea, jucătorii străini sunt dorinici de performanţă, aşteaptă cu nerăbdare această competiţie. Sala Polivaentă din Blaj se inaugurează, ei mănâncă voleiul pe pâine şi nu mă surprinde că sala va fi plină. În mod sigur va fi o Supercupă organizată la standarde internaţionale“, a declarat Dan Pascu.

Călin: „Pornim cu şansa a doua, dar putem da calculele peste cap“

Robert Călin, unul dintre reprezentanţii Craiovei de la Campionatul European, a discutat despre super-duelul cu Arcada Galaţi, de sâmbătă, dar şi despre trăirile sale de la grandiosul turneu.

„Va fi un meci dificil, aşa cum ne-am aşteptat de fiecare dată când am jucat cu Arcada. Cunoaştem cum lucrează antrenorul de la Galaţi şi ştiu că va face o pregătire excelentă înaintea partidei de sâmbătă. Pornim cu a doua şansă în acest duel, dar noi avem încredere că putem da calculele peste cap. De la Galaţi îi ştim bine pe toţi jucătorii de anul trecut. Au adus câteva noutăţi, iar noi încercăm cât mai repede posibil să-i cunoaştem, să vedem ce pot, ca să fim 100% pregătiţi la ora meciului. Va conta mult cum ne vom prezenta. Este startul de sezon, nu cred că s-au omogenizat prea bine echipele, dar rămâne de văzut ce va fi pe teren. Ar fi ceva extraordinar pentru voleiul craiovean să aducem şi Supercupa în Bănie.

Se simte puţin oboseala după Campionatul European, dar sunt obişnuit cu asta şi fac faţă fără probleme. De câţiva ani sunt în acelaşi ritm, cam asta e munca mea, deci trebuie să mă obişnuiesc. Nu am cuvinte să descriu toate sentimentele trăite la EURO. A fost greu la început, dar apoi am arătat că avem valoare şi iată că am scris istorie. Mă motivează mai mult faptul că voi concura cu Sergiu Stanciu, antrenorul celor de la Galaţi, în meciul de sâmbătă“, a spus şi Robert Călin.

Lot SCMU Craiova: Javier Jimenez (Cuba), Gojko Cuk (Muntenergu), Juan Finoli (Argentina), Milan Krstic (Serbia), Stohr Tim (Germania), Wilfrido Hernandez (Republica Dominicană), Sergio Diaconescu, Eduard Ocunschi, Robert Călin, Mihai Tarţa, Gabriel Dunăreanu, Andrei Capotă, Ştefan Purcaru.

Stancu: „Dacă vom câștiga, e bine, dacă nu, nu va mai fi la fel!“

De partea cealaltă, antrenorul celor de la Arcada Galaţi, Sergiu Stancu, a oferit câteva cuvinte despre duelul cu SCMU celor de la FRVolei. Acesta a punctat faptul că şansele în acest duel sunt 50-50, dar, pe de altă parte, nu vrea să se gândească la atmosfera care s-ar crea în jurul echipei în cazul unui eşec.

„Începem sezonul abrupt, cu un trofeu. Dacă vom câștiga, e bine, dacă nu, nu va mai fi la fel. Nu am avut vacanță, dar a meritat! Acum am revenit la echipa de club, că aceasta e menirea noastră, a tehnicienilor care antrenăm pe două fronturi. Craiova e o echipă foarte bună, a făcut câteva transferuri excelente, și mă refer aici la cubanezul Jimenez, campion în Grecia și Spania, fost component al naționalei, la argentinianul Finoli. Plus mai sunt componenții naționalei României, Diaconescu și Călin. Craiova ne-a luat Cupa României sezonul trecut, totul este deschis, de aceea spun că șansele sunt 50-50 la sută. Suntem bucuroși că jucăm meciul de inaugurare, într-o sală nouă. E foarte bine pentru voleiul românesc că la Blaj s-a construit o astfel de sală. Felicitări celor care au contribuit la acest lucru“, a punctat Sergiu Stancu, pentru FRVolei.

La partida din Supercupă, contra Craiovei, Arcada nu-i va putea folosi pe falsul finlandez Aaro Nikula, pe liberoul sloven Toman Urban și pe ridicătorul iranian Javad Karimisouchelmaei.

Citeşte şi: Ion Ţiriac a făcut anunţul: Bucureştiul va organiza un turneu de tenis ATP 250!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Marian Vasile de la AUR promite taxe şi...

Candidatul AUR la Primăria Craiova, Marian Vasile, a declarat,...

ȘTIRI GdS