7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiCraiova triumfă în fața lui Dinamo, Lică se retrage în glorie! Bronzul este în Bănie!

Craiova triumfă în fața lui Dinamo, Lică se retrage în glorie! Bronzul este în Bănie!

SCMU Craiova le-a făcut suporterilor olteni o mare bucurie duminică seară! Formația lui Dan Pascu s-a impus pentru a treia oară în fața lui Dinamo, scor 3-2 (25-23, 25-20, 23-25, 23-25, 18-16) și astfel a obținut locul al treilea la final de campionat, dar și medaliile de bronz mult dorite. Acest succes a încununat, totodată, o carieră fantastică a căpitanului Laurențiu Lică, care își pune ghetele „în cui“ începând de săptămâna viitoare.

Reamintim că, în această finală mică a Diviziei A1, SCMU Craiova a trecut de Dinamo cu 3-1 la meciuri. A fost 1-1 la București, după ce fiecare echipă și-a adjudecat câte un joc, în timp ce în Bănie SCMU Craiova s-a impus de două ori.

„Zeul“ voleiului românesc și-a încheiat cariera, toată țara își apleacă pălăria

Laurențiu a avut parte de o retragere așa cum mulți sportivi și-ar dori. A fost ovaționat la scenă deschisă de publicul numeros prezent în Sala Polivalentă și a primit și mai multe distincții și felicitări din partea SCMU Craiova, Federației Române de Volei și Asociației Județene de Volei. Mai mult de atât, inaintea startului de joc, mai exact în timpul intonării imnului României, suporterii Craiovei i-au pregătit o surpriză lui Laurențiu: au realizat un banner uriaș prin care i-au mulțumit căpitanului pentru tot ce a făcut la Craiova.

Un joc fantastic din toate punctele de vedere

Despre meci putem spune că a fost extrem de tensionat, iar ambele echipe au demonstrat că își doresc victoria. În primele două seturi s-a mers de la egal la egal până pe la jumătatea lor, apoi Craiova s-a desprins decisiv. La 0-2, Dinamo nu a mai avut ce pierde și a continuat să lupte. De această dată, la 16-16, oaspeții s-au desprins și nu au mai putut fi luați din urmă. S-a făcut 2-1, iar emoțiile și tensiunea au crescut în Polivalentă.

Startul actului al 4-lea le-a aparținut dinamoviștilor, care s-au desprins la 6-3. Oltenii au revenit apoi, dar diferența de trei goluri s-a refăcut la 15-12, moment în care Dan Pascu a solicitat timeout. Momentele bune ale alb-albaștrilor au reapărut, doar că Dinamo a gestionat mai bine finalul de set și a trimis meciul într-un nou decisiv după 25-23.

Set final cu tendințe dramatice

Setul „de aur“ a fost unul trăit la intensitate maximă, iar emoțiile au fost trăite de toți fanii alb-albaștri prezenți la Polivalentă. Greșelile s-au ținut în lanț de ambele părți, serve în fileu și preluări modeste, dar finalul a fost incredibil. Dinamo a condus cu 13-12, dar Craiova a revenit și a făcut 14-13. S-a echilibrat iar scorul pe tabelă apoi și s-a mers cap la cap până la 16-16. Acela a fost momentul decisiv, pentru că oltenii au jucat cu cap ultimele puncte și și-au asigurat succesul și, implicit, medaliile de bronz.

Citește și: În sfârşit a venit un titlu! Sorana Cîrstea a cucerit Catalonia!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS