27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei / Toată lumea știe, Cupa e-n Bănie! SCMU Craiova a câștigat marele trofeu

Volei / Toată lumea știe, Cupa e-n Bănie! SCMU Craiova a câștigat marele trofeu

SCMU Craiova a dat marea lovitură și a câștigat, duminică seară, în premieră, Cupa României la volei masculin! Formația lui Dan Pascu s-a impus cu scorul de 3-1 (17-25, 25-23, 25-18, 28-26) în fața Arcadei Galați și astfel a ridicat trofeul mult râvnit! Munca depusă și dorința echipei alb-albastre a fost de nedescris, iar rezultatul final a venit ca încununare a tuturor reușitelor din acest sezon

Început fricos, continuare cu folos

Startul meciului a fost unul extrem de disputat și alert, iar ambele echipe au încercat să puncteze cât mai ușor posibil. Arcada a fost cea care s-a distanțat în primul act și a făcut-o chiar convingător, chiar și la șase-șapte puncte, craiovenii fiind puțin parcă temători de importanța partidei. În cele din urmă, gălățenii au câștigat actul și au trecut în față pe tabelă.

Neavând ce pierde, mai ales că pornea cu șansa a doua, SCMU Craiova a jucat dezinvolt din setul secund, iar totul a început să meargă perfect, de la preluare, până la blocaje și atacuri. Pe tot parcursul actului secund oltenii s-au aflat în avantaj și, chiar dacă spre final campioana României a dat semne de revenire, tot au reușit să se impună la 23 și să restabilească egalitatea.

Prelungiri, tensiune, dar bucurie de nedescris la final

Setul al treilea a fost unul jucat extrem de inteligent de craioveni, care nu doar că au forțat în momentele cheie, ci s-au și jucat, cumva, cu psihicul adversarilor. Oltenii au dominat la toate capitolele, iar Arcada a cedat din punct de vedere mental odată cu pierderea mai multor puncte consecutive. S-a ajuns la o diferență de șase puncte în favoarea trupei lui Pascu, care a și închis actul cu 25-18.

Emoțiile și tensiunea au fost la locul lor în actul al patrulea, care a avut nevoie de prelungiri pentru a-și stabili învingătoarea. Arcada a luptat pentru a reveni în joc, dar Craiova a fost de fiecare dată cu ceva în plus. Momentul decisiv al setului patru s-a petrecut la scorul de 24-23, când oltenii au reușit un blocaj de zile mari și au trimis actul în prelungii. S-a jucat, apoi, de la egal la egal, iar la 27-26 s-a izbutit punctul magic, cel care a adus trofeul în vitrina Craiovei.

La ultimul sezon ca jucător profesionist, căpitanul de 43 de ani al Craiovei, Laurențiu Lică, a făcut un meci fenomenal, iar acest trofeu a venit ca o încununare a muncii sale și ca un cadou pentru final de carieră.

Citește și: Handbal / „U“ Craiova a cedat la Sânnicolau Mare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS