19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei / România va organiza o grupă a Europeanului din 2025

Volei / România va organiza o grupă a Europeanului din 2025

Federaţia Română de Volei a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că meciurile din cadrul unei grupe a Campionatului European masculin din 2025 se vor disputa în România.

„O veste extraordinară pentru voleiul românesc a venit de la Confederaţia Europeană de Volei (CEV): România a primit dreptul de a găzdui, în 2025, una din grupele Campionatului European masculin! Este a doua veste foarte bună primită de la CEV, după ce, săptămâna trecută, României i-a fost acordată şi organizarea Campionatului European U22 la volei pe plajă din 2023! Luni dimineaţă, CEV a dezvăluit că România este prima gazdă aleasă a fazei grupelor Campionatului European masculin de volei care va avea loc în 2025. Celelalte gazde ale competiţiei vor fi anunţate în viitorul apropiat”, precizează FRV.

Voleiul românesc a crescut în valoare

Conducerea FRV precizează că decizia forului european a avut legătură cu evoluţiile bune ale echipei naţionale masculine din ultima perioadă.

„În decizia lor, conducătorii forului european au luat în considerare şi faptul că actuala echipă de conducere a voleiului românesc are deja experienţa organizării unei competiţii de anvergură: găzduirea, anul trecut, la Cluj-Napoca, a unei grupe a Campionatului European feminin. Aceasta a atras numeroase aprecieri, atât din partea conducătorilor forului continental, cât şi a reprezentanţilor echipelor participante. De asemenea, creşterea în valoare din ultimul timp a voleiului masculin românesc nu avea cum să rămână neremarcată.

Naţionala tricoloră a participat în 2019 la turneul final al Campionatului European pentru prima dată din 1995, iar anul acesta a reuşit să cucerească pentru a doua oară trofeul Silver League şi să obţină o nouă calificare la turneul final al Europenelor, care va avea loc în 2023. România a fost repartizată în Grupa D, alături de Israel (echipa gazdă), Franţa, Turcia, Portugalia şi Grecia”.

Citeşte şi: Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, desemnate „echipajul feminin al anului 2022“!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS