10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei (F) / Start perfect în Golden League pentru „tricolore“

Volei (F) / Start perfect în Golden League pentru „tricolore“

Naţionala feminină de volei a României a debutat cu o victorie dramatică în Grupa C a competiţiei Golden League, 3-2 (25-15, 22-25, 19-25, 25-21, 15-12) cu Ucraina, marţi, în Sala Sporturilor din Alexandria.

La debutul oficial al selecţionerului spaniol Guillermo Naranjo Hernandez, tricolorele au câştigat clar primul set, cu 25-15, dar apoi au cedat două la rând, 22-25 şi 19-25. În setul patru, România a fost condusă cu 18-11, dar a reuşit egalarea, 20-20, după o revenire formidabilă, câştigând cu 25-21. În tiebreak, Ucraina a avut 8-5, dar România a reuşit o nouă „remontada“ şi s-a impus cu 15-12, după mai bine de două ore de joc.

Rodica Buterez a reuşit 20 de puncte, iar Adelina Budai-Ungureanu 17. 

Cele două echipe se vor înfrunta din nou miercuri, tot la Alexandria (ora 17:00).

Debut perfect „sub tricolor“

Selecționerul spaniol Guillermo Naranjo a debutat cu dreptul pe banca naționalei României. La finalul partidei, antrenorul a oferit câteva declarații în care, printre altele, a spus cât este de bucuros pentru victorie și pentru jucătoarele sale.

„Un start bun bun pentru noi. Am jucat ca o echipă în acest meci, am luptat pentru victorie în fiecare minut. Fiecare sportivă în parte a făcut tot ce i-a stat în putinţă să aducă puncte. Au fost şi emoţii, normal, pentru că am fost conduşi o bună perioadă de timp, dar am reuşit să ne automotivăm şi să reintrăm, uşor, în meci. Niciodată nu se ştie ce se întâmplă în volei până la ultima minge. Încercăm să ne recuperăm cât mai repede posibil, pentru că avem un nou meci miercuri (n.r – astăzi) cu Ucraina şi trebuie să o luăm de la capăt“, a declarat pentru FRVolei selecţionerul Guillermo Naranjo Hernandez.

Căpitanul naționalei României, Rodica Buterez, a vorbit despre victoria cu Ucraina, dar și despre efectul pe care l-a avut asupra echipei instalarea selecționerului spaniol Guillermo Naranjo.

„A fost un meci intens, în care am avut multe suişuri şi coborâşuri. În setul al patrulea, la 1-2 şi cu şase puncte în spate, am zis că nu se poate aşa ceva, şi ne-am montat. Am jucat pe două posturi, mi-am făcut treaba de fiecare dată. A fost mai dificil să ne înţelegem noi, în teren, decât să le „citim“ pe adversare. Ne înţelegem bine cu noul antrenor şi contează că nu ne plictisim la antrenamente, ne ţine mereu în priză. Sperăm să obţinem şi o a doua victorie cu Ucraina,indiferent de scor“, a adăugat Rodica Buterez, căpitanul României.

Victoria, cadoul perfect la 24 de ani

Adriana Matei, sărbătorita zilei de marți din lotul naționalei României, și-a serbat împlinirea a 24 de ani în cel mai fericit mod cu puțință.

„Această victorie reprezintă cadoul perfect pentru ziua mea. Important este că am revenit, că am luptat până la final şi că am obţinut victoria. Defensiva lor a fost la nivel înalt, se scotea orice minge venită dinspre noi, ceea ce ne demoraliza puţin. Mă bucur că finalul a fost pe gustul nostru“, a punctat Adriana Matei.

Alexandra Spînoche a debutat la echipa naţională cu o victorie, iar acest lucru îi dă mare încredere pentru jocurile viitoare.

„A fost excepţional, de cinci seturi. Ne-am mobilizat pe final, am întors scorul şi iată că am câştigat. A fost puţină presiune, dar ne-am reglat şi a fost totul perfect. Vrem o nouă victorie în meciul de miercuri“, a spus şi Alexandra Spînoche.

Citeşte şi: Volei (M) / România, victorioasă în duelul cu Albania, din Silver League

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS