11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiSCMU Craiova are meci tare cu Dinamo pentru medalie

SCMU Craiova are meci tare cu Dinamo pentru medalie

-

Voleibaliştii de la SCMU Craiova nu au timp de respiro, pentru că meciurile tari curg pe bandă rulantă în play-off-ul Diviziei A1, iar finalul sezonului se apropie. Vineri, de la ora 16.00, formaţia alb-albastră va juca pe terenul lui Dinamo, într-un meci crucial pentru locul al doilea şi, implicit, pentru medalia de argint. Oltenii sunt obligaţi să câştige pentru a mai păstra mici speranţe, în timp ce gazdele s-ar mulţumi, oarecum, chiar şi cu un punct câştigat.

Eşecul la limită cu Arcada Galaţi, din etapa precedentă, nu i-a afectat prea mult pe jucătorii lui Dan Pascu. Aceştia au şters deja cu buretele ceea ce s-a întâmplat şi sunt focusaţi la maximum pe următorul duel, poate cel mai important din play-off. De partea cealaltă, Dinamo are un moral excelent înaintea partidei cu SCMU, mai ales după ce a învins marea rivală Steaua cu scorul de 3-0. Acum, înaintea disputei din Bănie, Craiova şi Dinamo sunt despărţite de patru puncte, cu echipa bucureşteană clasată o poziţie mai sus, pe doi.

Pascu, încântat de atmosfera cu Arcada, dar cu gândul la Dinamo

Dan Pascu, tehnicianul grupării din Bănie, a vorbit despre eşecul cu Arcada, de săptămâna trecută şi le-a mulţumit suprterilor prezenţi la sală pentru suport. Acesta este de părere că poate altul ar fi fost scorul final cu Laurenţiu Lică în teren până al ultimul punct.

„Etapa trecută am jucat cu Galaţi, echipa campioană. A fost un meci special, deosebit şi nu mă miră scorul final, pentru că în ultima perioadă ne-am cam obişnuit să jucăm câte cinci seturi. Atmosfera din sală a fost fantastică, iar pentru noi a fost o adevărată plăcere să ne desfăşurăm activitatea. Le mulţumesc din tot sufletul tuturor celor care ne-au susţinut, pentru că ne-au ajutat să ajungem la acest rezultat. Dacă am fi fost ceva mai echilibraţi pe final de set, şansele ar fi fost mult mai mari să obţinem acea victorie pe care ne-o doream cu toţii.

Nu uităm că cei de la Arcada sunt campioni, că au valoare şi că au jucat excelent în acest campionat. Nu putem vorbi de o frustrare acum, chiar dacă am pierdut iar la limită cu Galaţi. Când joci cu o echipă valoroasă, în anumite circumstanţe te poţi mulţumi şi cu un punct. Totuşi, este puţin pentru ceea ce ne-am propus. Nu am ce să le reproşez jucătorilor, pentru că s-au dăruit şi au jucat la maximum posibil fiecare minge în parte.

Fără Lică se complică lucrurile

În setul al treilea, Lică s-a blocat la spate, nu a mai putut continua meciul, iar totul a devenit mai dificil. Lică este motorul echipei, le dă încredere tuturor prin jocul şi siguranţa sa. Acum l-am avut pe Alexander Szot pe postul lui Laurenţiu şi s-a descurcat foarte bine. Echipa nu a căzut moral din cauza acestui impediment, ci din contră, a continuat mai departe şi şi-a văzut de treabă. Nu putem ştii ce era dacă rămânea şi Lică în teren“, a declarat Dan Pascu.

Luptă crâncenă pentru locurile doi şi trei

Meciul cu Dinamo, din penultima etapă, poate fi decisiv pentru locul al doilea, dar alb-albaştrii sunt nevoiţi să învingă pentru a mai spera la argint. Dan Pascu este de părere că doar victoria de trei puncte contează din acest moment şi mizează pe faptul că se va juca pentru medalii până în ultima etapă.

„Mai departe, rămâne lupta crâncenă pentru locurile doi şi trei, cu Dinamo şi Steaua. Nu avem timp de lamentări şi regrete, pentru că meciul următor este foarte aproape şi ne-am obişnuit să închidem un capitol. Deja de la primul antrenament echipa era focusată pe următorul meci. Din acest moment, orice joc contează, dar de data aceasta nu mai au importanţă punctele câştigate, ci victoria clară, de 3-0 sau 3-1. Cine reuşeşte să gestioneze mai bine aceste jocuri finale, poate avea şi bucuria de a câştiga o medalie la sfârşitul play-off-ului.

Etapa care vine mergem la Dinamo, vineri, la ora 16.00. Ei au prima şansă pentru locul al doilea şi ne aşteptăm la un meci extrem de greu. Oricum nu mai există meciuri uşoare, dar vom pregăti partida la fel de bine cum am făcut-o şi înainte. Rămâne de văzut cine va câştiga. Le spun jucătorilor mei mai mereu că, în momentul în care joci bine, la capacitatea maximă, ai şanse uriaşe să câştigi. Indiferent de rezultatele din această etapă, ultimul joc al campionatului va fi decisiv. Calculele ar fi mai multe, dar le luăm pas cu pas şi vedem ce se întâmplă“, a mai punctat tehnicianul oltean.

Încă speră la argint

Robert Călin s-a arătat încântat că se va duce o luptă pe viaţă şi pe moarte până la finalul campionatului şi consideră că echipa sa poate câştiga, din nou, la Dinamo.

„Pe final de sezon ne aşteptam că vor fi meciuri dificile. Din păcate nu se mai pune problema la locul 1, dar finalul de campionat este exact aşa cum ar trebui să fie: palpitant şi plin de meciuri puternice. Cu Arcada s-a observat o experienţă în plus a lor, nu ne-am gândit în niciun moment că vin aici să se relaxeze. Dacă vom gestiona bine partida cu Dinamo şi vom merge acolo pregătiţi din toate punctele de vedere, cred că încă vom avea o şansă la locul doi“, a spus şi Robert Călin.

Citeşte şi: SCM Craiova – Măgura Cisnădie, meci deschis oricărui rezultat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS