10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiSă înceapă reconstrucţia! SCMU Craiova s-a despărţit de şase jucători importanţi

Să înceapă reconstrucţia! SCMU Craiova s-a despărţit de şase jucători importanţi

Echipa masculină de volei SCMU Craiova a început, imediat după finele sezonului trecut, reconstrucţia. Şi asta pentru că nu mai puţin de şase jucători au decis să întrerupă legătura contractuală cu trupa din Bănie şi să ia calea altor formaţii.

Astfel, tehnicianul Craiovei, Dănuţ Pascu, a anunţat pentru GdS că Bartha şi Gommans au semnat cu Dinamo, în timp ce Suson şi Grigoraş au ajuns la Dej. De asemenea, nici Marelic nu va mai continua în Bănie, în timp ce situaţia lui Kovacevic nu este încă certă.

„Avem plecări importante de la echipă, iar acum trebuie să reconstruim. Bartha şi Gommans au semnat cu Dinamo şi se pare că şi Kovacevic va ajunge tot la ei. Mi-aş fi dorit să îl păstrăm pe Gommans, dar asta este situaţia acum, cei de la Dinamo au făcut o ofertă mai bună. De asemenea, Marelic nu va mai continua la noi, în timp ce Suson şi Grigoraş s-au întors la Unirea Dej. Am pierdut, practic, trei secunzi, un centru, un ridicător şi un fals“, a spus Pascu, pentru GdS.

Halilovic şi Bartha Bela sunt noutăţile pentru moment

La capitolul veniri, SCMU Craiova se poate lăuda, pentru moment, doar cu repatrierea lui Rusmir Halilovic, cel care a mai evoluat la echipă în trecut, dar şi cu Bartha Bela, un jucător tânăr, de 21 de ani, care a debutat de curând la naţională. Totodată, antrenorul oltenilor a anunţat că şi în sezonul acesta echipa se va lupta la locurile fruntaşe.

„Deocamdată avem doi jucători care au venit, Halilovic şi Bartha Bela, dar mai avem câţiva în vizor. Problema principală este că nu prea sunt jucători pe piaţă, în special români, şi de aceea am fost obligat să aduc patru sportivi străini. De anul acesta, Federaţia Română de Volei a introdus o nouă regulă, aceea de a avea doi jucători români în teren. Eu nu-mi fac nicio problemă cu asta, pentru că mai mult ca sigur vom avea doi centri, Laurenţiu Lică, iar la început un străin va sta pe bancă.

Obiectivul îl vom stabili în momentul în care vom definitiva lotul de jucători. Dacă până acum ne-am bătut de la egal la egal cu primele 3-4 echipe, obiectivul va fi, din nou, de performanţă, niciun caz de clasare la mijlocul clasamentului. În Cupă, am jucat finala, am avut un parcurs excelent, iar de data aceasta ne propunem să ajungem cât mai sus“, a adăugat Dan Pascu.

Trebuie să menţionăm că în acest an clubul SCMU Craiova nu s-a înscris în cupele europene, în ciuda faptului că locul din clasament la finele sezonului trecut permitea acest lucru.

Diaconescu şi Călin au debutat în Golden League

Doi dintre voleibaliştii Craiovei, Diaconescu şi Călin, au debutat la naţională, la ultimele apariţii ale României în Golden League. Dan Pascu s-a arătat mulţumit şi bucuros de faptul că doi dintre sportivii crescuţi de acesta au ajuns sub tricolor.

„Vreau să menţionez de faptul că la lotul naţional, Diaconescu a debutat în ultimele meciuri din Golden League. De asemenea, şi Călin Robert a fost titular şi a jucat excelent până în momentul în care a făcut entorsă şi a fost schimbat în meciul cu Ucraina. Sunt doi jucători excepţionali, tineri, crescuţi de noi la Craiova şi mă bucur că au făcut pasul acesta destul de important pentru cariera lor“, a încheiat antrenorul Craiovei.

Citeşte şi: Mihaela Buzărnescu vrea să joace la Winners Open: „Să țineți cont de mine!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS