16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei / România, două victorii şi un eşec în primul turneu din Golden League

Volei / România, două victorii şi un eşec în primul turneu din Golden League

Naţionala feminină de volei a României a debutat, în weekendul proaspăt încheiat, în Golden League. Fetele noastre au jucat trei meciuri la Cluj Napoca, cu Franţa, Azerbaidjan şi Spania, şi au obţinut şase puncte. După victoriile frumoase din primele două runde, a urmat un joc de care pe care cu Spania, duminică, cedat în cele din urmă cu scorul de 3-2. Astfel, la finele primului turneu din Golden League, România se află pe locul al doilea în grupă, în spatele Spaniei, dar peste Franţa şi Azerbaidjan.

Anul acesta, din cauza pandemiei, sistemul de disputare a competiţiei este unul modificat, etapele tur-retur fiind înlocuite cu două turnee. Dacă primul s-a desfăşurat la Cluj-Napoca, cel de-al doilea va avea loc în Franţa, săptămâna viitoare.

După ce s-au impus în faţa reprezentativelor Franţei (3-2) şi Azerbaidjanului (3-0), tricolorele au fost învinse cu scorul de 2-3 de Spania în ultimul meci al turneului. A fost un joc extrem de echilibrat, s-a mers aproape cap la cap până în decisiv, unde mai inspirate au fost adversarele.

Prima clasată în grupă după cele două turnee se va califica la Turneul Final Four, programat la Ruse (Bulgaria), în 19-20 iunie.

Clasament după turneul de la Cluj: 1. Spania 8 puncte, 2. România 6 puncte, 3. Franța 4 puncte, 4. Azerbaidjan 0 puncte.

Tot la BT Arena, naţionala României va juca, între 18-25 august, în grupa D a Campionatului European, alături de reprezentativele Turciei, Olandei, Ucrainei, Finlandei şi Suediei.

Citeşte şi: Ultimele şanse pentru handbalistele de la SCM Craiova să evite turneul de baraj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS