16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalUltimele şanse pentru handbalistele de la SCM Craiova să evite turneul de baraj

Ultimele şanse pentru handbalistele de la SCM Craiova să evite turneul de baraj

SCM Craiova se află într-o perioadă mai mult decât dificilă, iar ultimele trei jocuri din campionat îi vor decide soarta în acest sezon. Handbalistele lui Bogdan Burcea vor disputa, luni, miercuri şi joi, meciurile decisive din finalul campionatului, iar obiectivul este clar: evitarea locurilor de baraj. Dar, pentru a se întâmpla acest lucru, oltencele sunt nevoite să nu facă paşi greşiti, chiar dacă una dintre adversare va fi deja campioana CSM Bucureşti.

Astăzi, de la ora 16.00, SCM va debuta în ultimul turneu al sezonului din Liga Florilor în compania celor de la CSM Bucureşti. Gruparea la care Cristina Neagu nu va evolua din cauza unei accidentări, are un avantaj moral din toate punctele de vedere faţă de Craiova: este deja campioană, în meciurile directe din 2018 şi până în prezent victoria a venit fără probleme, iar în ultimele 12 jocuri oficiale a înregistrat victorii pe linie. De partea cealaltă, trupa din Bănie se află la cel mai slab sezon al ei, în care a obţinut doar 25 de puncte în 25 de meciuri. Craiova a pierdut şi ultimele patru partide din campionat, iar turneul de baraj pare să bată la uşă. Jocul dintre CSM Bucureşti şi SCM Craiova este programat la ora 16.00.

Victorii obligatorii cu Măgura şi Cluj

La două zile distanţă urmează un alt meci capital pentru „leoaice“. Miercuri, de la ora 18.30, Craiova va da piept cu Măgura Cisnădie, o formaţie care încă mai trage mici speranţe la cupele europene. Apoi va urma şi partida cu Universitatea Cluj, ultima a sezonului. Aceasta se va disputa joi, de la ora 17.45.

În acest moment, Activ Ploieşti, CSM Galaţi şi Universitatea Cluj sunt cele trei formaţii care au retrogradat direct. Situaţia finală din Liga Naţională nu este încă certă, pentru că nu se ştiu deocamdată formaţiile care vor ajunge la turneul de baraj. Craiova şi Mioveni au câte 25 de puncte şi se află pe locurile „fierbinţi“. Singura formaţie care mai poate cădea în zona de baraj este CSM Slatina, care se regăseşte momentan pe 10, cu 28 de puncte.

Citeşte şi: Gimnastică aerobică / România, medaliată cu aur în proba de grup la Mondiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS