10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiLaurenţiu Lică: „Dezamăgirea este mare, nu am avut experienţa necesară“

Laurenţiu Lică: „Dezamăgirea este mare, nu am avut experienţa necesară“

Naţionala masculină de volei a ratat prezenţa la Campionatul European după ce a terminat pe locul al treilea într-o grupă preliminară cu Slovacia, Elveţia şi Albania. Selecţionerul Dănuţ Pascu a avut la dispoziţie mai mulţi jucători tineri, fără o experienţă vastă la un asemenea nivel, dar jocul în sine ne dă speranţe pentru viitor.

Team-managerul echipei naţionale, Laurenţiu Lică, consideră că în meciul cu Elveţia s-a pierdut calificarea la Euro, iar lipsa experienţei jucătorilor şi-a spus cuvântul în momentele cheie.

„Am venit la cel de-al doilea turneu, de la Ploieşti, cu speranţa că vom putea depăşi momentul greu trăit în Slovacia, după înfrângerile cu Elveţia şi echipa gazdă. Dezamăgirea este mare, pentru că echipa naţională a avut, din nou, o cădere necontrolată într-un meci atât de important (n.r. – meciul cu Elveţia). Fără discuţie, echipa a arătat o schimbare de generaţii şi poate nici jucătorii nu au avut experienţa necesară pentru a depăşi astfel de momente. Cu o victorie împotriva Elveţiei puteam rămâne în cărţi, dar, din păcate, nu am reuşit să gestionăm exact momentul important al turneului. Pierderea concentrării pentru câteva minute a contat enorm. Am pierdut un avantaj de 7 puncte cu Elveţia, care, la final, ne-au costat.

Tragem linie, o luăm de la capăt şi sper ca în următoarea campanie, în Golden League, să reuşim să aliniem o echipă cel puţin la fel de tânără. Bartha este şi va fi o pierdere pentru echipa naţională. El nu va face deplasarea pentru Golden League şi ne va lipsi, cu siguranţă, experienţa lui“, a spus Laurenţiu Lică, pentru GdS.

Golden League va avea loc în perioada 1-5 iunie, în Ucraina. Atunci, România le va avea ca adversare pe Slovacia şi Ucraina.

Citeşte şi: Volei / Victoria cu Slovacia, insuficientă! România nu va participa la European

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS