13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei / Dăm startul preliminariilor EURO 2021! România joacă joi cu Albania

Volei / Dăm startul preliminariilor EURO 2021! România joacă joi cu Albania

Naţionala României va debuta joi în preliminariile Campionatului European de volei masculin 2021, la Nitra (Slovacia), contra Albaniei.

România face parte din Grupa E, alături de selecţionatele Slovaciei, Elveţiei şi Albaniei. Iniţial, calificările ar fi trebuit să înceapă în vara trecută, dar din cauza pandemiei etapele din preliminarii au fost mai întâi amânate, apoi comasate în două turnee, unul corespunzător turului şi celălalt returului.

Primul meci va avea loc joi, împotriva Albaniei, de la ora 20:00 (ora României). Vineri, de la ora 18:00, „tricolorii“ vor întâlni Slovacia, iar sâmbătă, de la 18:30, vor înfrunta Elveţia. Al doilea turneu al calificărilor va avea loc în weekend-ul viitor, la Ploieşti (14-16 mai).

Câştigătoarele celor 7 grupe preliminare şi cele mai bune cinci ocupante ale locurilor 2 se vor califica la European.

România, care înaintea acestui turneu a susţinut trei meciuri amicale contra Greciei (toate pierdute), a deplasat în Slovacia un lot format din 14 jucători.

Lotul naţionalei României:

ridicători: Cristian Bartha, Claudiu Dumitru;
extreme: Adrian Aciobăniţei, Marian Bala, Rareş Bălean, Andrei Mihălescu;
universali: Gabriel Cherbeleaţă, Alexandru Raţă;
centri: Răzvan Mihalcea, Robert Călin, Codrin Mocanu, Tudor Magdaş;
libero: Mihai Mărieş, Sergio Diaconescu;

Laurenţiu Lică face din nou parte din delegaţia „tricoloră“, dar de această dată din postura de team manager al formaţiei. În rest, colectivul tehnic al naţionalei României este acelaşi cu cel din anii trecuţi. Dan Pascu este antrenorul principal, el fiind ajutat de secundul Ovidiu Macarie, de statisticianul Marius Pop şi de kinetoterapeutul Mirel Popa.

Citeşte şi: Formula 1 se mută la Barcelona în această săptămână! Când este programată cursa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS