13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiZis şi făcut! Voleibaliştii Craiovei au învins Steaua şi au luat medaliile de bronz

Zis şi făcut! Voleibaliştii Craiovei au învins Steaua şi au luat medaliile de bronz

Misiune îndeplinită pentru voleibaliştii de la SCMU Craiova. Aşa cum îşi propuseseră înainte de acest ultim turneu din Divizia A1, de la Galaţi, alb-albaştrii au reuşit să o învingă pe Steaua cu scorul de 3-1 (25-23, 21-25, 29-27, 25-23) şi să încheie pe locul al treilea campionatul. Astfel, medaliile de bronz au ajuns în Bănie, iar obiectivul impus atât de club, cât şi de antrenorul Dănuţ Pascu a fost îndeplinit.

Tensiunea unui meci decisiv pentru medalie s-a simțit încă de la primele puncte. Steaua a început mai bine meciul și a condus cu 4-1, dar alb-albaștrii au revenit rapid și au egalat la opt. S-a mers, apoi, cap la cap până la scorul de 14-14, când băieții lui Pascu au luat avans pe tabelă și nu l-au mai cedat până la finalul setului, adjudecat cu 25-23.

În setul al treilea, tot craiovenii au început mai bine și au luat un avans important pe tabelă, scor 15-10, iar victoria mult dorită părea să vină fără doar și poate. Doar că, în acel moment s-a produs un declic în jocul formației noastre, care nu prea a mai reușit să puncteze, în timp ce Steaua a revenit incredibil în meci. Mai mult de atât, bucureștenii și-au adjudecat și setul cu 25-21.

Un set de neuitat

Vizibil afectați de pierderea unui set pe care l-au avut, practic, în mână, jucătorii lui Pascu nu s-au regăsit nici în startul actului al treilea. Steaua a prins mai multă încredere și s-a desprins chiar la 13-6. De data aceasta, a venit rândul alb-albaștrilor să revină spectaculos în meci chiar pe final și să trimită setul în prelungiri. Acolo, sub o presiune constantă, craiovenii au reușit să salveze trei mingi de set și să întoarcă meciul în favoarea lor. La scorul de 27-27, am făcut două puncte consecutive fantastice, iar scorul pe tabelă devenise 2-1.

În actul al patrulea, SCMU a condus ostilitățile. A început să apară și oboseala în tabăra roș-albastră, iar Craiova a profitat și s-a distanțat chiar și la șase puncte, scor 19-13. Pe final, bucureștenii au mai revenit, s-au apropiat și la două puncte (23-21), dar, în cele din urmă, băieții noștri și-au demonstrat valoarea, au închis meciul cu 25-23, iar apoi s-au bucurat de obținerea unei medalii meritate!

SCMU Craiova: Gommans, Kovacevic, Bartha, Lică, Suson, Diaconescu (L), Teleleu, Călin, Grigoraș, Lupu, Cîrlogănescu, Marelic, Georgescu.

Pentru craioveni va urma ultimul joc al campionatului, cu SCM Zalău. Partida se va disputa mâine, de la ora 14.00, iar pentru ambele formaţii jocul nu va mai avea o însemnătate aparte.

Citeşte şi: Mai aşteptăm pentru promovare. Universitatea Craiova a pierdut duelul cu Piteşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS