15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVictoriile ne apropie de obiectiv. SCMU Craiova are meciuri tari în Polivalentă

Victoriile ne apropie de obiectiv. SCMU Craiova are meciuri tari în Polivalentă

Voleibaliştii de la SCMU Craiova sunt în faţa unui nou turneu important din cadrul Diviziei A1. Băieţii pregătiţi de Dănuţ Pascu au nevoie de două victorii în partidele cu Steaua şi Ştiinţa Bucureşti, pentru a rămâne în „cărţi“ pentru unul dintre primele patru locuri din clasament.

Primul joc al alb-albaştrilor din acest weekend este programat sâmbătă, de la ora 18.00, în compania Stelei. Cel de-al doilea meci, cu Ştiinţa Bucureşti, se va disputa două zile mai târziu, luni, de la ora 17.00. Ambele partide se vor desfăşura în Sala Polivalentă, din Bănie.

SCMU Craiova vine după un turneu complicat la Zalău, în care nu a avut la dispoziţie lotul întreg din cauza îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Chiar şi aşa, chiar dacă au pierdut cu 3-0, oltenii au jucat de la egal la egal cu echipa din Sălaj şi au pus probleme în multe momente ale jocului. În cel de-al doilea meci, cu Universitatea Cluj, trupa lui Pascu a defilat şi a obţinut o victorie în minimum de seturi.

De partea cealaltă, Steaua a pierdut clar întâlnirea cu Arcada Galaţi (0-3) şi a trecut cu acelaşi scor de modesta formaţie din Braşov. De menţionat că în clasament, Steaua se află pe locul al treilea, cu 31 de puncte, la două lungimi distanţă de Craiova, dar şi cu un meci în plus disputat.

Laurenţiu Lică: „Locul al patrulea nu ne onorează“

Căpitanul Craiovei, Laurenţiu Lică, a prefaţat pentru GdS partidele cu Steaua şi Ştiinţa Bucureşti, din acest weekend. Acesta este realist că vor fi două partide dificile, dar nu admite ca echipa sa să nu obţină maximum de puncte.

„Steaua are un parcurs foarte bun până în momentul de faţă. Este, practic, surpriza acestei prime jumătăţi a campionatului, pentru că au format o echipă doar din români, iar lucrurile merg foarte bine acolo. Noi suntem puţin forţaţi să obţinem două victorii în acest weekend, pentru că situaţia din clasament nu ne place şi trebuie să îndreptăm cât mai repede acest lucru. Vor fi două meciuri grele, chiar şi cu Ştiinţa Bucureşti, pentru că atunci când îţi propui două victorii, presiunea este pe umerii tăi.

Dacă ne aducem aminte de acea înfrângere cu Steaua, de la 2-0, primul nostru gând ar fi să ne luăm revanşa, pentru că a fost un eşec dureros. Mersesem fără greşeală până în acel moment, iar acum vrem să câştigăm toate cele trei puncte. Cel mai important lucru este să urcăm în faţa Stelei în campionat. Ne dorim să terminăm la sfârşitul returului pe un loc în faţa Stelei, dar şi al Zalăului, chiar pe locul al doilea. Dar, deocamdată, trebuie să luăm maximum de puncte din jocurile acestea pentru a redresa situaţia cât mai rapid. Locul al patrulea nu ne onorează“, a spus căpitanul Craiovei, Laurenţiu Lică.

Cu gândul doar la victorii

Bătălia pentru primele patru locuri este una crâncenă, iar SCMU Craiova nu are voie să facă paşi greşiţi cu Steaua şi Ştiinţa Bucureşti. „Lolo“ priveşte cu încredere cele două partide şi consideră că, dintre toate formaţiile importante ale campionatului, Dinamo va avea de tras cel mai mult.

„Este greu să spun cine ar putea rămâne în afara primelor patru locuri. La cum arată clasamentul în acest moment, Dinamo ar avea cea mai grea sarcină. Ar trebui să câştige cam tot, pentru a urca în play-off. Pentru ei va fi greu, dar, pe de altă parte, cunosc valoarea acestei echipe, acum arată foarte bine şi sigur vor încerca să intre în primele patru.

Suntem bine, am avut ceva probleme cu noul virus la Zalău, în turneul trecut. Tot ce contează este că suntem toţi, chiar dacă unii nu sunt la parametrii normali. Se vede altceva şi la antrenamente, ne pregătim foarte bine, pentru că atunci când ai echipa întreagă, şi antrenamentele merg perfect. Pornim cu gânduri mari la acest turneu şi am încredere că vom reuşi să câştigăm ambele jocuri“, a încheiat Lică.

Citeşte şi: Marinos Ouzounidis: „Avem calitate în joc, mă îngrijorează terenul de la Buzău“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS