-1 C
Craiova
marți, 24 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Sport Volei Volei de calitate în Bănie. SCMU Craiova a trecut de Zalău după un meci tensionat

Volei de calitate în Bănie. SCMU Craiova a trecut de Zalău după un meci tensionat

Echipa masculină de volei SCMU Craiova a obținut, sâmbătă seară, o victorie uriașă în derbiul cu SCM Zalău. Formația lui Dănuț Pascu s-a impus cu scorul de 3-0 (25-18, 39-37, 25-18), dar meciul nu a fost deloc așa simplu pe cât o spune scorul. Mai mult de atât, setul al doilea a fost unul de povestit nepoților, cu reveniri spectaculoase și cu un scor de „pus“ în ramă. A fost al doilea succes al alb-albaștrilor, după victoria de la Brașov, din primul turneu al sezonului.

Craiovenii au început în forță meciul din Sala Polivalentă și s-au distanțat, ușor, de adversari. Până la scorul de 4-3 au ținut pasul cei de la Zalău, care s-au văzut, apoi, nevoiți să încerce o revenire de la minus 9 puncte, scor 18-9. Acest lucru a fost imposibil, iar SCMU Craiova a trecut în avantaj după 25-18.

Un set de povestit nepoților

Setul al doilea parcă a fost desprins dintr-un film fără sfârșit. Așa cum rar se întâlnește în volei, SCMU Craiova și SCM Zalău au jucat nu mai puțin de 76 de puncte într-un act secund cu adevărat „nebun“. Oaspeții au condus încă din începutul setului, chiar și la o diferență de șase puncte. Apoi, treptat, băieții lui Pascu au revenit în meci și au echilibrat jocul. De la scorul de 18-15 în favoarea formației din Zalău, a urmat o serie impresionantă a Craiovei, de șase puncte consecutive, care a ajutat-o să treacă în avantaj. Sfertul nu s-a încheiat așa rapid, pentru că cele două echipe au mers cap la cap până la un incredibil 37-37. Acolo s-a produs declicul, iar SCMU Craiova a reușit, într-un final, să facă 2-0 pe tabela de marcaj.

În actul al treilea, formația oaspete a cedat atât fizic, cât și psihic, în timp ce oltenii au încercat să adune cât mai repede punctele, pentru a pune capăt meciului. S-a încheiat cu victoria Craiovei și în al treilea act, scor 25-18, care astfel a bifat al doilea succes în noul sezon.

SCMU Craiova: Cristian Bartha, Ionuţ Teleleu, Laurenţiu Lică, Andrei Grigoraş, Ştefan Kovacevic, Ştefan Lupu, Andrei Cîrlogănescu, Marelic Marino, Ewoud Gommans, Suson Silviu, Andrei Georgescu, Sergio Diaconescu.

Pentru alb-albaștri va urma o zi de pauză, pentru ca luni să primească vizita echipei Universitatea Cluj, de la ora 17.00. Partida se va disputa tot în Sala Polivalentă, din Bănie, fără spectatori.

Citește și: Debut perfect în noua stagiune. SCMU Craiova a „defilat“ cu Sighetu Marmației

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Unde se duc Oana...

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Unde se duc Oana Bică și Cosmin Durle după ce au renunțat la mandatele de consilieri județeni.

ȘTIRI GdS

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Unde se duc Oana...

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Unde se duc Oana Bică și Cosmin Durle după ce au renunțat la mandatele de consilieri județeni.

Învestirea în funcție a Olguței Vasilescu, atacată la tribunal

În data de 13 noiembrie, înaintea unei ședințe a Consiliului Local Craiova care nu a mai avut loc din lipsă de cvorum, Olguța Vasilescu a primit lenta (eșarfa tricoloră) de la secretarul general al primăriei. Ea depusese jurământul anterior, în fața unui judecător delegat.

Mititelu contestă pedeapsa de trei ani de închisoare

Condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, Adrian Mititelu, finanţatorul FCU Craiova, a formulat o contestație în anulare la Curtea de Apel Craiova.

ISJ Dolj a scos 78.000 de euro în lupta...

ISJ Dolj a scos 78.000 de euro în lupta împotriva coronavirusului

Pasajul Gârlești ridică „bariera” peste calea ferată

Proiectul de peste 66 de milioane de lei al Primăriei Craiova pentru construcția Pasajului de pe strada Gârlești se află în etapa...

Liga Campionilor / Programul meciurilor de marți, din etapa...

Programul meciurilor de marți, din etapa 4 a fazei grupelor Ligii Campionilor: Grupa E - ora 19.55: Krasnodar –...