6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiCât dramatism! SCMU Craiova a cedat în decisiv cu CSM Oradea

Cât dramatism! SCMU Craiova a cedat în decisiv cu CSM Oradea

Voleibalistele de la SCMU Craiova au pierdut dramatic astăzi, în fața formației CSM Oradea, în meciul al doilea din cadrul turneului semifinal al Diviziei A2 Vest. Fetele antrenate de Lucian Zlotea au cedat cu scorul de 2-3 (25-18, 22-25, 25-15, 25-27, 8-15) și astfel meciul cu Medicina Târgu Mureș, din ultima zi a turneului, va fi decisiv pentru calificarea la turneul final.

Unul dintre cele mai spectaculoase seturi din acest sezon al Diviziei A2 Vest s-a petrecut astăzi, la duelul Craiovei cu CSM Oradea. Răsturnările spectaculoase de scor și nivelul ridicat de volei au entuziasmat publicul prezent la meci, cât și băncile tehnice ale celor două formații.

SCM „U” Craiova a început mai greu meciul și s-a văzut condusă cu 5-2 după câteva minute de joc. Avantajul de două-trei puncte ale orădencelor s-a menținut până la scorul de 17-15, când fetele lui Zlotea au revenit fantastic și au punctat aproape la fiecare fază. Oaspetele de astăzi au mai punctat doar o dată până la finalul primului act, pe care SCMU Craiova și l-a adjudecat cu scorul de 25-18.

În setul secund, predominant a fost echilibrul. Cele două formații au mers cap la cap până pe finalul actului, la scorul de 15-15, când oltencele au reușit trei blocaje consecutive de excepție și s-au distanțat pe tabelă. Doar că, orădencele nu au renunțat și au revenit incredibil. Au restabilit egalitatea la 20, după care au preluat conducerea și nu au mai cedat setul. S-a încheiat 25-22 pentru CSM Oradea, iar meciul devenea deja din ce în ce mai palpitant.

Tensiune la cote maxime

Chiar dacă au cedat setul secund, alb-albastrele s-au concentrat până la finalul meciului și au fost de neoprit. Dacă în actul al treilea Craiova s-a distrat pe teren și s-a impus cu 25-15, în setul patru lucrurile au stat puțin mai diferit. Orădencele au continuat să spere la calificare și au jucat de la egal la egal cu Craiova. Mai mult de atât, setul a intrat în prelungiri, unde câștig de cauză a avut Oradea. Aceasta s-a impus cu 27-25 și a trimis meciul în decisiv.

Actul decisiv a fost câștigat clar de CSM Oradea, care a profitat de oboseala și neinspirația gazdelor. S-a încheiat 15-8 pentru formația bihoreană, care a bifat primul succes de la acest turneu.

Pentru acest joc, tehnicianul Craiovei, Lucian Zlotea a folosit următorul lot: Constantinescu, Truță, Mănuc, Zlotea, Brabete, Marciu, Chifu, Șuțan, Andreescu, Matei, Rizan, Pîrvan.

În celălalt meci al zilei, Medicina Târgu Mureș a trecut la pas de CSS Turda, cu scorul de 3-0.

În următoarea partidă, craiovencele vor întâlni formația Medicina Târgu Mureș, echipă deja calificată la turneul final. Partida va avea loc mâine, de la ora 13.00, în Sala „Ion Constantinescu”.

Citește și: Echipa națională / Convocări preliminare pentru play-off-ul EURO 2020

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS