16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiSCMU Craiova, demonstrație de forță cu Zalău. Oltenii intră în play-off de pe doi

SCMU Craiova, demonstrație de forță cu Zalău. Oltenii intră în play-off de pe doi

Echipa masculină de volei SCMU Craiova își continuă seria de invincibilitate și după duelul cu ASCM Zalău. Trupa lui Dănuț Pascu a trecut de formația din Sălaj cu scorul de 3-1 (24-26, 25-16, 25-17, 25-18) și astfel și-a adjudecat locul secund în clasament înainte de startul play-off-ului. Partida a contat pentru etapa a 18-a din Divizia A1.

Jocul din Bănie a început perfect pentru craioveni. Aceștia și-au adjudecat primele patru puncte și l-au forțat pe tehnicianul oaspeților, Bogdan Tănase, să își bage echipa în ședință. A fost decizia inspirată, pentru că Zalăul a revenit spectaculos în set și a egalat pentru prima dată la 17. S-a mers cap la cap până la 24-24, când oaspeții au profitat de un serviciu greșit al lui Sestan și au închis setul cu 26-24.

Revenire de echipă mare

În actul secund, alb-albaștrii au făcut spectacol atât în defensivă, cât și în atac. La scorul de 4-4, elevii lui Dănuț Pascu au reușit trei blocaje perfecte prin care s-au distanțat la 7-4. Mai mult de atât, ofensiva a mers perfect, iar Lică și Lupu au dus scorul la 11-5. Diferența a tot crescut pe tabelă în favoarea Craiovei, care a restabilit egalitatea la seturi după 25-16.

Setul pierdut în debutul meciului i-a ambiționat și mai mult pe alb-albaștri, care au practicat un volei de calitate și eficient până la finalul jocului. Actul al treilea a fost jucat perfect de către olteni, care au condus ostilitățile de la prima până la ultima minge. Diferența de scor dintre cele două formații a fost de 7-8 puncte pe întregul set, iar Zalăul nu a avut nicio șansă să recupereze. S-a încheiat 25-17 pentru SCMU Craiova, care a preluat conducerea.

I-am dominat copios pe final

Setul al patrulea a fost și ultimul al meciului. Elevii lui Pascu au făcut ce au vrut pe terenul de joc, profitând și de lipsa de încredere a adversarului. S-a încheiat 25-18, iar SCMU Craiova a bifat a șaptea victorie consecutivă în Divizia A1

De menționat faptul că tânărul jucător al Craiovei, Robert Călin, a fost unul dintre jucătorii importanți ai meciului. De asemenea, de remarcat și evoluția lui Filip Sestan, care a contribuit decisiv la victoria echipei sale.

SCMU Craiova: Sestan, Jovanovic, Călin, Majstorovic, Lică, Suson, Teleleu, Cîrlogănescu, Diaconescu, Stanislaw, Georgescu, Grigoraș, Lupu, Olteanu.

În urma acestui rezultat, SCMU Craiova a strâns 43 de puncte și a încheiat sezonul regular pe poziția secundă în clasament. Săptămâna viitoare, voleibaliștii din Bănie vor debuta în play-off pe teren propriu, în compania formației Unirea Dej. Data și ora de disputare a întâlnirii vor fi stabilite ulterior.

Citește și: Marseille s-a impus la Nimes și și-a consolidat locul secund în Ligue 1

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS