6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVictorie de trei puncte pentru voleibaliste în ultimul joc al anului

Victorie de trei puncte pentru voleibaliste în ultimul joc al anului

Voleibalistele de la SCM „U” Craiova au obținut sâmbătă dimineață o victorie de trei puncte în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu”, din Bănie. Trupa lui Lucian Zlotea a trecut de Politehnica Timișoara cu scorul de 3-0 (25-18, 25-18, 25-18) și încheie anul pe locul al doilea, cu 19 puncte. Partida a contat pentru etapa a 8-a din Divizia A2 Vest.

Gruparea craioveană a început bine meciul și s-a distanțat la 6-1 după doar câteva minute. Din acel moment, oltencele au stat la conducere pe tot parcursul setului. La scorul de 16-10, formația oaspete a reușit trei puncte consecutive și l-a forțat pe Lucian Zlotea să ceară un timeout. A fost o decizie inspirată a antrenorului Craiovei, care a reușit să-și motiveze jucătoarele pentru final. În cele din urmă, Craiova s-a impus cu 25-18 în primul act.

Oaspetele au forțat, tot Craiova a câștigat

Setul al doilea a fost asemănător doar la scorul final, de pe tabelă, nu și pe parcursul jocului. Jucătoarele de la Politehnica Timișoara au pornit cu 2-0 și 5-2 în actul secund și au menținut diferența de două-trei goluri până la jumătatea setului. La scorul de 16-15 în favoarea bănățenelor, elevele lui Zlotea au revenit în stil de echipă mare. Acestea au mai cedat doar două puncte până la finalul actului al doilea, pe care l-au câștigat tot cu 25-18.

Ultimul set al meciului a fost echilibrat până la scorul de 12-12. A fost momentul în care gruparea olteană a luat avans pe tabelă și a fost de neoprit până la ultimul punct. S-a încheiat 25-18, iar SCM „U” Craiova a încheiat anul cu un succes categoric.

SCM „U” Craiova: Constantinescu, Truță, Mănuc, Zlotea, Brabete, Marciu Chifu, Șuțan, Andreescu, Matei, Rizan, Pîrvan.

Lucian Zlotea: A fost o victorie destul de facilă

La finalul duelului din Sala Sporturilor, tehnicianul Craiovei, Lucian Zlotea s-a arătat mulțumit de cele trei puncte. Totodată, acesta a anunțat de câte victorii mai are nevoie echipa pentru a se califica direct la turneul semifinal.

„A fost o victorie destul de facilă. Mi-am permis să fac și mai multe schimbări, să rulez jucătoarele. Fetele nu s-au mobilizat prea mult pentru acest meci, dar importante sunt cele trei puncte. Trebuie să câștigăm cele două dueluri pe care le mai avem de jucat la începutul anului, cu Tg. Mureș și Turda. Dacă vom câștiga cel puțin unul dintre cele două partide ne vom asigura locul doi și implicit ne vom îndeplini primul obiectiv, și anume calificarea directă în turneul semifinal”, a declarat Lucian Zlotea pentru GdS.

Următorul joc pentru SCM „U” Craiova va fi pe 18 ianuarie, pe teren propriu cu Medicina Tg. Mureș.

Poate te interesează și: Aco Todorov, antrenor și selecționer

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS