12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiRomânia nu i-a dat nicio şansă Macedoniei

România nu i-a dat nicio şansă Macedoniei

Naţionala masculină de volei a României a învins-o categoric pe reprezentativa Macedoniei, scor 4-0, într-un meci amical disputat la Craiova. Iniţial a fost 3-0 pentru tricolori, dar s-a decis ca partida să se prelungească cu încă un set. 25-17, 25-20, 25-22 şi 25-17 a fost scorul înregistrat pe tabelă la finalul jocului.

Naţionala României ne dă încredere pentru CE

Victoria de astăzi (sâmbătă) cu Macedonia este cu atât mai importantă cu cât jocul prestat de tricolori a fost la înălţime, fapt care ne face să sperăm la un turneu bun în Franţa. Dănuţ Pascu, antrenorul României, s-a arătat mulţumit de jocul prestat de elevii săi şi consideră că adevăratul test pentru Campionatul European îl vor avea în amicalele cu naţionala Austriei.

„Este primul meci de verificare. Băieţii au jucat foarte serios, au fost motivaţi şi au încercat să greşească cât mai puţin. Mă surprinde plăcut faptul că la ora actuală nu au dispărut relaţiile de joc după câştigarea Silver League şi eu zic că suntem pe un drum bun. Astăzi am avut execuţii foarte bune atât individuale, cât şi pe echipă. Vor urma două amicale cu Austria şi cred că acolo vom da proba pentru Campionatul European”, a declarat Dănuţ Pascu.

„Vom juca la capacitate maximă fiecare joc în parte”

Naţionala României va debuta în septembrie la CE din Franţa după o pauză destul de mare. Chiar dacă adversarii din grupă nu mai au nevoie de prezentare, antrenorul tricolorilor consideră că astfel de meciuri îi motivează şi mai mult pe jucători.

„Suntem într-o grupă de foc. Ne-am propus să facem jocuri bune şi să reprezentăm cu mândrie ţara. Dorinţa jucătorilor de afirmare este principalul atuu al nostru privind participarea la acest turneu. Totodată, s-a ajuns la o unitate la nivelul echipei, care-mi dă încredere. Faptul că jucăm împotriva Franţei, Italiei şi Bulgariei ne motivează şi mai mult, pentru că sunt echipe puternice, faimoase, care au multe performanţe în spate. Nu ne este frică de niciun adversar şi vă asigur că vom juca la capacitate maximă fiecare joc în parte”, a spus Dănuţ Pascu, la finalul primei înâlniri cu Macedonia.

A doua partidă de verificare în compania naţionalei Macedoniei se va disputa duminică, de la ora 17.00, tot în Sala Polivalentă din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS