27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLaurenţiu Lică: Încercăm să punem la punct toate detaliile pentru CE

Laurenţiu Lică: Încercăm să punem la punct toate detaliile pentru CE

Naţionala masculină de volei a României se pregăteşte intens în Bănie pentru Campionatul European ce va avea loc în Franţa la jumătatea lunii septembrie. Tricolorii au fost repartizaţi într-o grupă cu Franţa, Italia, Portugalia, Grecia şi Bulgaria. Până la debutul la turneul final, tricolorii pregătiţi de Dănuţ Pascu vor disputa la Craiova două partide amicale contra reprezentativei Macedoniei. Cele două meciuri sunt programate sâmbătă, de la ora 18.00 şi duminică, de la ora 17.00.
Laurenţiu Lică a vorbit pentru GdS despre meciurile de foc pe care naţionala le va avea în grupă, la CE, şi consideră că o calificare în faza următoarte a competiţiei ar fi fantastică pentru voleiul românesc.

GdS: Mai este puţin timp şi dăm startul noului sezon. Cum crezi că va fi acest an atât la echipa naţională, cât şi la Craiova?
Laurenţiu Lică: De la echipa de club nu cunosc multe detalii încă. Legat de echipa naţională, pot spune că suntem în pregătire la Craiova de aproape o lună. Sâmbătă şi duminică avem două meciuri cu Macedonia, iar în următoarea săptămână va veni reprezentativa Austriei la Craiova. Încercăm să punem la punct toate detaliile pentru a ajunge în cea mai bună formă la Campionatul European din Franţa.

GdS: Ce urmăriţi mai exact la aceste jocuri amicale cu Macedonia şi Austria?
L.L: Fiind primele meciuri de pregătire din această stagiune, urmărim în special să ne punem la punct relaţiile de joc. Şi aici mă refer la relaţiile de apărare si la cele dintre trăgători şi ridicători.

Nu merg în excursie în Franţa

GdS: În luna septembrie veţi participa la Campionatul European din Franţa. Ce şanse crezi că are România la acest turneu?
L.L: Cred că deja faptul că suntem acolo este o performanţă foarte mare. În acelaşi timp, nu ne vom culca pe o ureche să ne mulţumim doar cu prezenţa. Cred că putem face lucruri bune, iar cei mai tineri vor avea şansa să capete experienţă în urma unor asemenea meciuri.

GdS: Care ar fi atuurile României pentru acest turneu?
L.L: Atuuri nu avem foarte multe, dar ne dorim să facem o figură frumoasă la acest Campionat European. Suntem într-o grupă foarte grea, alături de Franţa, Italia, Bulgaria, Grecia şi Portugalia. Cred că trebuie să ne uităm mai bine la naţionalele Portugaliei şi a Greciei, pentru că celelalte trei sunt greu de atins. Vrem să facem meciuri bune şi să clădim un nucleu puternic la echipa naţională, pentru a fi nelipsiţi de acum înainte la turneele finale.

Calculele sunt greu de făcut

GdS: Care crezi că va fi cel mai greu adversar din grupa României?
L.L: Ca şi palmares, istorie, cred că Franţa, Italia şi Bulgaria sunt principalele favorite. Franţa este gazda competiţiei, Italia nu mai are nevoie de prezentare, iar Bulgaria este, de asemenea, extrem de puternică. Cele trei sunt principalele favorite la titlu din punctul meu de vedere.

GdS: Aveţi probleme de lot în vederea Campionatului European?
L.L: Suntem la început de pregătire şi asta ne dorim, să rămânem apţi şi să-i dăm posibilitatea antrenorului să aleagă. Toţi ne dorim să ajungem acolo, dar ştim că nu se poate acest lucru. Suntem 18 jucători în Craiova în momentul actual, dar uşor, uşor se va definitiva şi lotul final.

GdS: Ce ar însemna pentru voleiul românesc accederea într-o fază superioară la Campionatul European?
L.L: Ar fi ceva de necrezut! Pentru a atinge această performanţă, trebuie să trecem de Portugalia şi Grecia. Bineînţeles, asta urmărim cu toţii şi ne gândim deja destul de departe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS