27.8 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRoland Garros rămâne un vis anul acesta! Simona Halep nu a primit wild card

Roland Garros rămâne un vis anul acesta! Simona Halep nu a primit wild card

Revenită pe teren după o pauză de mai bine de un an și jumătatate, Simona Halep spera să participe la turneul Roland Garros. Din păcate, organizatorii nu au inclus-o pe lista jucătoarelor care primesc wild card.

Deși șansele de a primi wild card erau minime, Simona Halep a sperat până în ultima clipă că va putea participa la Grand Slamul din capitala Franței. Organizatorii Roland Garros au anunțat, însă, lista beneficiarilor de wild card, iar fosta lideră mondială nu se află printre ei, notează Eurosport.

La categoria WTA au primit invitații pe tabloul principal Alize Cornet, Fiona Ferro, Elsa Jacquemot, Kristina Mladenovic, Chloe Paquet, Jessika Ponchet, Ajla Tomljanovic, Sachia Vickery.

Grand Slamul de la Roland Garros va avea loc în perioada 26 mai – 9 iunie. Calificările vor debuta cu o săptămână mai devreme.

George Cosac îi înţelege pe organizatori

Deși se aștepta ca Simona Halep să primească un wild-card, Cosac s-a arătat înțelegător față de organizatorii francezi. El consideră normal ca aceștia să îi ajute în special pe sportivii din țara lor.

„Mă așteptam să primească wild card. A fost lider mondial și câștigătoare de Grand Slam, chiar la Roland Garros. Nu știu dacă este neapărat o nedreptate, pentru că este pe undeva normal ca ei să prefere sportivii din Franța. Și noi îi ajutăm pe ai noștri. Cu siguranță, Simona Halep a sperat să primească wild card. Mai ales că Roland Garros este printre competițiile ei favorite. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare. Chiar îmi pare foarte rău pentru Simona Halep”, a declarat George Cosac, citat de ProSport.

Citeşte şi: Tenis de masă / Carmina Găman a ratat in extremis medalia la CN Individual U19

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS