20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisJaqueline, după 7-5, 6-2 cu Frech: „Am reuşit să mă adun într-o situaţie destul de dificilă“

Jaqueline, după 7-5, 6-2 cu Frech: „Am reuşit să mă adun într-o situaţie destul de dificilă“

Jaqueline Cristian, 25 de ani, locul 73 mondial, s-a impus în primul tur al turneului WTA 1000 de la Madrid în fața polonezei Magdalena Frech, 7-5, 6-2, revenind de la 1-5 în primul set. În continuare, se va duela cu Barbora Krejcikova, campioana de la Roland Garros 2021.

„Sunt fericită pentru felul în care am luptat cu mine!“

La finalul partidei, sportiva noastră a vorbit deschis despre toate sentimentele pe care le-a simţit de-a lungul acestui joc. Chiar dacă startul a fost unul dezastruos, Jaqueline a reuşit să-şi găsească ritmul în momentul prielnic, iar soarta meciului s-a schimbat la 180 de grade.

„Am venit destul de devreme la bază și am avut niște meciuri foarte lungi înainte. Mi s-a părut că, efectiv, parcă nu mai intram o dată să joc. Și când am intrat pe teren eram un pic deja obosită. Adică nu-mi găseam ritmul, nu prea înțelegeam nici vremea. Mingea mi se părea foarte grea din cauza vântului, era frig, jumătate umbră pe teren, era un pic de haos și mi-a luat ceva timp să mă adaptez. Iar atunci când nu joci bine, pot să zboare game-urile foarte repede. Totuşi, ușor-ușor mi-am găsit ritmul. Am început să joc foarte simplu, să mă gândesc, punct cu punct, să adun mingi și am prins încredere.

În setul doi a fost mult mai bine, mai lejer și ea, normal. A picat după atâtea mingi de set și după ce era în control total în meci. Sunt fericită pentru felul în care am luptat cu mine, pentru că n-am luptat foarte mult cu ea cât am luptat cu mine. Cum mi-am calmat vocile din cap e, cred eu, un plus, chiar dacă n-a fost cel mai bun tenis al meu. Am reușit să mă adun într-un meci destul de important, într-o situație destul de dificilă. Clar am învățat ceva de aici, care mă va ajuta pentru tot ce urmează“, a spus Jaqueline, citată de Gsp.

Susţinere importantă din tribune

Susținerea din tribune a fost majoritară în favoarea lui Jaqueline, chiar dacă au existat și câțiva suporteri polonezi.

„Mi se pare că oricum peste tot unde mergem suntem susținute toate româncele. Avem o comunitate de români, prin toate turneele, iar românii sunt susținători și chiar vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit și care vin în continuare la meciurile noastre. Chiar și aici dintotdeauna am avut galerie, inclusiv la meciurile din calificări, îi aud, îi simt și pe mine tot timpul mă ajută, mă încarcă chestia asta foarte, foarte mult și e frumos să ai oameni care te susțin“, a mai punctat Cristian.

Citeşte şi: Ce victorie! Jaqueline a făcut un meci mare cu Frech și e în turul doi la Madrid

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS