22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTenis de masă / Szocs și Ionescu au ratat in extremis „biletul“ pentru JO

Tenis de masă / Szocs și Ionescu au ratat in extremis „biletul“ pentru JO

Perechea de dublu mixt formată din Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu a ratat șansa de a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris, după înfrângerea 3-4 (8-11, 15-13, 14-16, 11-8, 8-11, 11-4, 11-8) din finala turneului preolimpic de pe culoarul KO3. Chiar și așa, reprezentanții noștri mai au o șansă în luna mai. Perechea spaniolă Maria Xiao-Alvaro Robles și-a asigurat prezența la JO.

Românii au câștigat primul set cu 11-8 destul de rapid și clar, apoi au venit două acte de luptă și consum nervos, fizic, pe care și le-au împărțit. Întâi 15-13 pentru iberici, apoi un 16-14 încărcat pentru „tricolori”. Alte două acte împărțite, ambele cu 11-8. După ce l-au câștigat pe al cincilea, Berni și Ovidiu parcă au pierdut din suflu, au greșit mai mult. Adversarii s-au distanțat și s-au impus 11-4, apoi cu 11-8. Fuseseră la 3 puncte de calificarea la Jocurile Olimpice la dublu mixt, notează Gsp.

La turneul preolimpic din Cehia participă echipe reprezentând Spania, Hong Kong, Ungaria, Austria, Suedia, Luxemburg, India, Chile, Slovacia, Singapore, Serbia, Turcia, Ucraina, SUA, Italia, Thailanda, Polonia, Malaysia, Grecia, Coreea de Sud, Cehia, Bulgaria, Moldova, Filipine.

Tabloul de la dublu mixt de la Paris va fi completat cu șase echipe desemnate în urma clasamentului mondial de pe 7 mai 2024. În această săptămână, Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu sunt pe locul 8 în ierarhia mondială.

Citește și: Nu prea sunt șanse! România, condusă cu 2-0 de Ucraina în BJK Cup

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS