16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAna Bogdan și Jaqueline Cristian luptă azi pentru a scrie istorie la Cluj

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian luptă azi pentru a scrie istorie la Cluj

Duelul Ana Bogdan – Jaqueline Cristian, de azi, din semifinalele Transylvania Open, se anunță unul istoric. Ambele au ocazia să urce poziții importante în clasament, dar, mai presus de orice, au oportunitatea să lupte pentru câștigarea primei finale WTA din carieră.

Transylvania Open ne oferă anul acesta o semifinală 100% românească. După ce Cristian a trecut de Sevastova, fostă semifinalistă de US Open, scor 6-3, 7-5, Ana Bogdan (31 ani, 65 WTA) a câştigat un meci maraton, de trei ore şi jumătate şi două tiebreak-uri, scor 2-6, 7-6 (8/6), 7/6 (7/5), cu olandeza Arantxa Rus, cap de serie 1. Ca atare, România e sigură că va avea o reprezentantă în finala de la Cluj, Bogdan și Cristian urmând a se întâlni azi în penultimul act.

Pentru ambele sportive din România cucerirea titlului la Cluj ar reprezenta performanța carierei, ele impunându-se până acum doar în turnee ITF sau în Challengeruri. Interesant e că ambele au în palmares câte o finală WTA 250, dar de fiecare dată au pierdut.

Calcule de clasament

Astfel, dacă va câștiga competiția, Ana va ajunge la 1256 și va urca pe locul 45, chiar deasupra Sofiei Kenin, fostă câștigătoare de Australian Open (2020) și finalistă la Roland Garros în același an. Pentru sportiva din Sinaia ar fi o revenire între cele mai bune 50 din lume, după ce la mijlocul lui 2023, după turul 3 de la Wimbledon, urcase până pe 39 WTA, cea mai bună poziție a carierei, notează Eurosport.

În măsura în care Cristian câștigă turneul de la Cluj, ea va ajunge la 1128 puncte și ar trece peste Bogdan în clasament. Sportiva de 25 de ani ar putea urca până pe 56 WTA, devenind a doua rachetă a României. Jucătoarea din București ar fi la cea mai bună clasare a carierei, după ce în ianuarie 2022, după un tur secund la Australian Open, urca până pe 58 WTA.

Ana Bogdan a învins-o pe Jaqueline Cristian (25 ani, 81 WTA) în ambele confruntări de până acum, în 2012, în sferturile unui turneu futures la Istanbul, cu 6-1, 6-3, şi în 2023, în sferturi, la Parma, cu 4-6, 6-1, 7-6 (7/1).

Învingătoarea din duelul Ana Bogdan – Jaqueline Cristian o va întâlni în finala Transylvania Open pe câștigătoarea confruntării Harriet Dart – Karolina Pliskova. 

Citește și: Halep a ieșit de la audieri zâmbind: „Adevărul va ieși la suprafață!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS