14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisHalep a ieșit de la audieri zâmbind: „Adevărul va ieși la suprafață!“

Halep a ieșit de la audieri zâmbind: „Adevărul va ieși la suprafață!“

Simona Halep a ieșit în urmă cu doar câteva minute de la TAS, la finalul celor trei zile de audieri în cazul de dopaj în care e implicată. Sportiva noastră a părăsit audierile cu zâmbetul pe buze și a făcut scurte declarații în fața presei, notează Eurosport.

Nu pot să vă spun nimic de la audieri, dar vă pot spune că această audiere mi-a dat șansa să-mi prezint apărarea, încrederea mea e intactă, se va demonstra că nu am avut niciodată intenția de a mă dopa. Am încredere că adevărul va ieși la suprafață. De abia aștept să revin pe teren și de abia aștept să încerc să fac tot ce pot acolo. O să vorbim când o să am posibilitatea. Vă mulțumesc că ați stat aici atâtea zile, în frig și ploaie. Vom vorbi. Nu știu când va veni verdictul”, a transmis Simona Halep, la ieșirea de la TAS.

Reamintim că joi, Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei în momentul testului pozitiv la roxadustat, și-a asumat responsabilitatea în fața judecătorilor pentru testul pozitiv al Simonei Halep, „contaminarea involuntară cu roxadustat”, așa cum ar fi spus antrenorul francez la audieri.

Această asumare a responsabilității este valabilă pentru unul dintre capetele de acuzare, testul pozitiv la roxadustat, însă în acest caz mai există problema datelor fluctuante din pașaportul biologic al Simonei.

Anularea completă a suspendării este un scenariu puțin probabil. Cel mai optimist scenariu pentru Simona ar fi înjumătățirea pedepsei. Asta ar însemna ca ea să poată reveni în circuit pe 6 octombrie 2024.

Citește și: La cât poate fi redusă suspendarea Simonei Halep în cazul de dopaj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS